Η αστυνομία σφράγισε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά

Μήλον της έριδος έχει γίνει η εκκλησία

Δικαστικό αγώνα σε δυο μέτωπα ξεκινά ο Ιερώνυμος. Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για το ίδρυμα της Παναγιάς της Τήνου και απέναντι στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά.

8 Μαρτίου 2018. Ειναι η στιγμή που η αστυνομία εισβάλει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα  Προμπονά για να κλείσει τον ναό.

Ο ιερέας είναι στο έδαφος και δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ζήτησε τη συμβολή της αστυνομίας, καθώς υποστηρίζει ότι η εκκλησία ανήκει στη δικαιοδοσία της και όχι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο ναός  χτίστηκε έπειτα από επιθυμία του Ναξιώτη γιατρού Δημήτρη Προμπονά αφού πωλήθηκε μέρος της περιουσίας του.

Να λειτουργήσει η εκκλησία ζητούν κάτοικοι και διαχειριστές του κληροδοτήματος

«Θα έπρεπε να λειτουργεί. Υπάρχουν άλλες δύο εκκλησίες αλλά είναι μακριά συα Πατήσια και στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Κόντρα στις αποφάσεις του Ιερωνύμου ο ναός άνοιξε αιφνιδιαστικά για μια ημέρα. Συγκεκριμένα, ο ιερός ναός λειτούργησε στις 2 Μαρτίου από τον επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρο της Μονής Βλατάδων, στον οποίο έχει αναθέσει το οικουμενικό Πατριαρχείου τη διαχείρισή του.

Μήλον της έριδος η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

Έξι μέρες μετά και χωρίς παρουσία εισαγγελέα η αστυνομία σφράγισε τον ναό ξανά.

Η αρχιεπισκοπή έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Πατριαρχείου. Το Πατριαρχείο με τη σειρά του προσέφυγε στο συμβούλιο της επικράτειας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ