Φινάλε στην ελληνική τραγωδία των Άνδεων - Επιστρέφει ο συνοδοιπόρος του γιατρού που πέθανε στα 6.900 μέτρα

«Όταν έγινε το συμβάν με τον Δημήτρη ήμουν ακριβώς δίπλα του»

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες, δόθηκε φινάλε στην οδυνηρή περιπέτεια του ορειβάτη Παναγιώτη Κοτρωνάρου. Το πόρισμα για τον θάνατο του συνοδοιπόρου του εκδόθηκε κι έτσι οι Αργεντίνικες Αρχές του επέτρεψαν να γυρίσει στην Ελλάδα. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το χαμό του φίλου του.

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες στιγμές του Δημήτρη Κωνσταντίνου που έπεσε νεκρός στις Άνδεις - To ξέσπασμα του συν - ορειβάτη και φίλου του

«Όταν έγινε το συμβάν με τον Δημήτρη ήμουν ακριβώς δίπλα του. Όταν είδα ότι δεν είχε σφυγμό άρχισα να του κάνω μαλάξεις, τεχνητές αναπνοές. Αν και ήταν και άλλοι ορειβάτες δίπλα μας, Αργεντίνοι, δεν ήρθαν να μας βοηθήσουν παρά το γεγονός ότι τους ζήτησα βοήθεια. Έμεινα μόνος με τον Δημήτρη».

Μετά από σχεδόν 3 μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, χωρίς όμως να έχει στο πλευρό του τον - επί χρόνια - συνοδοιπόρο του, Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Οδύσσεια στην Αργεντινή

 

Ο 59χρονος νευροχειρουργός από την Πάτρα, «έσβησε» στα 6.900 μέτρα. Λίγο πριν «αγγίξει» την κορυφή. Έκτοτε ξεκίνησε και η μεγάλη περιπέτεια του Παναγιώτη Κοτρωνάρου, του αρχηγού της αποστολής.

«Έμπλεξα με τις αργεντίνικες αρχές γιατί δεν υπήρχε άλλος αυτόπτης μάρτυρας. Το θεωρώ απαράδεκτο από την πλευρά τους. Μετά από 2 μήνες εξονυχιστικής εξέτασης εκεί, τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει καμία υποψία ή κατηγορία για εμπλοκή μου, οπότε μου δόθηκε διαβατήριο και άδεια να επιστρέψω».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα «μίλησε» και ήταν αυτό που εξασφάλισε στον Παναγιώτη το εισιτήριο της επιστροφής.

«Το πόρισμα λέει ότι ο θάνατος οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή, παρότι όλοι οι ορειβάτες της ομάδας είχαν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις πριν και κανένας δεν είχε εμφανίσει πρόβλημα. Η καρδιά εν ξέρεις πότε θα σε προδώσει».

Επόμενη στάση του Παναγιώτη  η Πάτρα, για να συλληπηθεί τους συγγενείς του Δημήτρη κι από εκεί θα συνεχίσει το ορειβατικό του ταξίδι με προορισμό τον Όλυμπο.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top