Υπόθεση Παντελή Παντελίδη: Εισαγγελική έρευνα για τις ευθύνες όσων τον άφησαν να φύγει μεθυσμένος από τη λέσχη

Ποια είναι η αντίδραση της οικογένειας του τραγουδιστή - Νέα ενημέρωση 21:43

Συνέχεια στην υπόθεση του Παντελή Παντελίδη έρχεται να δώσει η παραγγελία του αντιεισαγγελέα Εφετών, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνήσει τις τυχόν ευθύνες όσων το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, άφησαν τον τραγουδιστή να φύγει μεθυσμένος από την χαρτοπαιχτική λέσχη και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο επέβαιναν οι Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμά του, ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως ο αντιεισαγγελέας, Σοφοκλής Λογοθέτης, καλεί τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βάρος του τραγουδιστή, ο οποίος δεν απετράπη από το να οδηγήσει παρά το γεγονός ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Παράλληλα, ο «Ελεύθερος Τύπος» σημειώνει πως θα ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».  

Να σημειώσουμε ακόμα, πως ο κος Λογοθέτης επικυρώνει την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα με την οποία στο τιμόνι του οχήματος βρισκόταν ο τραγουδιστής:

«Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσο για τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη ο αντεισαγγελέας καταλήγει, όπως και στην πρωτόδικη διάταξη, ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ' εξακολούθηση.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

 

Η διάταξη προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Παντελίδη η οποία δια του δικηγόρου της αφήνει αιχμές κατά του αντεισαγγελέα δηλώνοντας ότι θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης ως προς τα δύο κορίτσια «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία». Παράλληλα τονίζει ότι δεν ελήφθη υπόψη το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις στο κορμί του Παντελίδη «είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».