Αυτοψία Star: Το ρέμα της Εσχατιάς απειλεί να «καταπιεί» σπίτια και δρόμους στο Μενίδι

Οι κάτοικοι φοβούνται και ντόμινο καταρρεύσεων

Το ρέμα της Εσχατιάς απειλεί να καταπιεί σπίτια και δρόμους στο Μενίδι και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Δείτε την αυτοψία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR και του Γιάννη Σωτηρόπουλου.

Κάθε φορά που βρέχει έντονα τρέμει η ψυχή της κ. Διονυσίας, αφού το σπίτι της στην οδό Ευρυτανίας κινδυνεύει να πέσει μέσα στο ρέμα της Εσχατιάς: «Κανένα βράδυ θα πνιγώ και μένω μόνη μου. Να αποκατασταθεί αλλιώς να μου βρούν οικόπεδο και σπίτι και να φύγω από εδώ...»         

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή «έφαγαν» τα πλαϊνά του ρέματος, πλησιάζοντας επικίνδυνα τα θεμέλια των σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι φοβούνται και ντόμινο καταρρεύσεων.

«Παγίδες θανάτου» για τους οδηγούς αποτελούν επίσης η οδός Φήμης και η Ηρώων Πολυτεχνείου, μάλιστα έξω από το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών, καθώς έχει υποχωρήσει το υπέδαφος και το μισό οδόστρωμα βρίσκεται στον «αέρα».

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς, το ρέμα της Εσχατιάς πρέπει άμεσα να διευθετηθεί για να μην καταρρεύσουν σπίτια, δρόμοι και θρηνήσουμε θύματα.

«Εμείς πιέζουμε την Περιφέρεια και ζητάμε στα επικίνδυνα σημεία, που κινδυνεύουν με κατάρρευση κατοικίες άμεση αποκατάσταση όλων των πρανών για να προλάβουμε τα χειρότερα», λέει ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Πολυμενέας.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top