To STAR στην Αδριανούπολη - Έτοιμοι να καταρρεύσουν οι γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών

Ερευνώνται για κατασκοπεία ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι πλέον θα ανακριθούν και για κατασκοπεία. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση των δικηγόρων να αφεθούν ελεύθεροι και έτσι επέστρεψαν και πάλι στη φυλακή. Τραγική φιγούρα οι γονείς τους οποίους συνάντησε η απεσταλμένη του STAR, Ραλλιώ Λεπίδου, που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην Αδριανούπολη.

Η αγωνία της μάνας

Καταρρακωμένοι οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη φτάνουν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Στα πρόσωπά τους διακρίνεται η αγωνία, καθώς θα αντικρύσουν μετά από 6 ημέρες τα παιδιά τους. Η μητέρα του 28χρονου λοχία κρατά σφιχτά τον σύζυγό της Νίκο, ενώ μαζί τους είναι και ο πατέρας του Ανθυπολοχαγού  Άγγελου  Μητρετώδη. 

Σχεδόν δύο ώρες μετά, οι οικογένειες αποχωρούν. Ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη ίσα - ίσα που μπορεί να βγάλει μια κουβέντα.

Οι κουβέντες δε βγαίνουν από το στόμα των γονιών που αναχωρούν από το δικαστήριο για τις φυλακές. Φανερά καταβεβλημένη και η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη, Σοφία.

Θα ανακριθούν για κατασκοπεία

Τα χειρότερα ήρθαν λίγο αργότερα. Το Δικαστήριο αργά το απόγευμα απήγγειλε  για τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη την κατηγορία της  παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή.

«Έχουν υποβληθεί σε ποινική έρευνα για στρατιωτική κατασκοπεία και δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας.

«Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα» είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Οι φυλακές της Αδριανούπολης

Οι φυλακές της Αδριανούπολης θεωρούνται υψίστης ασφαλείας. Οι δυο Έλληνες αξιωματικοί βρίσκονται σε κελιά 10 τετραγωνικών που δεν έχουν φυσικές συνθήκες αέρα και φως.

Εδώ μπορούν να μιλούν με τους επισκέπτες μέσω τηλεφώνου. Εδώ οι συνομιλίες ηχογραφούνται

Μπορούν να έρχονται για να συναντώνται όλοι οι μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείς του κρατουμένου. Η μητέρα του, ο πατέρας του, η σύζυγος, οι άλλοι συγγενείς και τρία άτομα που ο ίδιος θα ορίσει.  Απαγορεύεται το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα βιβλία, ενώ το επισκεπτήριο είναι μια φορά την εβδομάδα. Οι γονείς τους συναντήθηκαν μαζί τους για μια ώρα, καθώς τόσο προβλέπει ο αυστηρός κανονισμός της κλειστής φυλακής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top