H Τesla επενδύει σε ερευνητικό κέντρο στη χώρα μας

Η εγκατάσταση έχει γίνει στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος

Η εταιρία Tesla, μία από τις ναυαρχίδες της Silicon Valley, επέλεξε τη χώρα μας για να στήσει το πρώτο της τμήμα έρευνας και τεχνολογίας εκτός Αμερικής.

Η Τesla, το προσωπικό δημιούργημα του γκουρού της τεχνολογίας ¨Ελον Μάσκ, η εταιρία που έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο και στα διαστημικά ταξίδια, έχει πλέον τη δική της ερευνητική βάση στην Ελλάδα

Η εγκατάσταση έχει γίνει στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ένα από τα βασικότερα κίνητρα της Τesla ήταν η δυνατότητα πρόσβασης στο ελληνικό ερευνητικό οικοσύστημα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για τους ¨Ελληνες επιστήμονες και ήταν ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή που κάνανε μεταξύ πολλών άλλων χωρών.

Ανάμεσα στα κράτη που διεκδίκησαν το ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ήταν και η Τουρκία, ενώ σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή του Δημόκριτου έπαιξε ο μηχανικός Κωστής Λάσκαρης, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της εταιρίας στον τομέα της αυτοκίνησης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμόδιων φορέων η επιχειρηματική κίνηση της Τesla αποτελεί την απαρχή ενός νέου τύπου επενδύσεων στη χώρα μας οι οποίες βασίζονται στην έρευνα, στην καινοτομία και στη γνώση

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top