Ανυπολόγιστη καταστροφή από τις σφοδρές βροχοπτώσεις - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Λάρισα και Πήλιο μετρούν τις πληγές τους

Την ώρα που οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας μετρούν τις πληγές τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα  νέο κύμα κακοκαιρίας με τοπικές καταιγίδες και χιόνια.

Βομβαρδισμένη μοιάζει η παραλιακή ακτογραμμή της Αγιάς στη Λάρισα, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή εδώ και... 10 μέρες

Τα ορμητικά νερά στο πέρασμά τους κατέβαζαν τεράστιους όγκους από χώμα και πέτρες... ακόμα και δέντρα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι ν' ανοίξουν στα δύο.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχών το. μένος του νερού νερού ήταν τέτοιο,  που τα υπερχειλισμένα ρέματα άλλαξαν την όψη του τοπίου. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, καταπίνοντας ολόκληρα μέτρα αμμουδιάς 

Ανυπολόγιστες καταστροφές στο ανατολικό Πήλιο

 

Τις πληγές τους δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν οι κάτοικοι στη Ζαγορά και το Μούρεσι Πηλίου.  Οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι ανυπολόγιστες. 

Σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην περιοχή της Ζαγοράς, από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι χθες έχουν καταγραφεί 283 χιλιοστά βροχής, με το ύψος του νερού από την αρχή του μήνα να είναι περίπου στα 610 χιλιοστά, ενώ από  την αρχή του χρόνου έχει φτάσει στα 900. Ωστόσο , δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη των μετεωρολόγων και για την αυριανή μέρα στην περιοχή.

Νέος εφιάλτης απειλεί τους κατοίκους των Σφακίων

 

Αντιμέτωποι με το φόβο της επόμενης μέρας και της κακοκαιρίας που δείχνει να... επανέρχεται ζουν και οι κάτοικοι των Σφακίων. Ακόμα δεν έχουν συνέλθει από τον πρόσφατο εφιάλτη τους.

Με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά θα ξεκινήσει και η ερχόμενη εβδομάδα, με τον Μάρτη να επιβεβαιώνει το σοφό, λαϊκό χαρακτηρισμό του... γδάρτη!

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top