Στα «δίχτυα των hackers» οι χρήστες των social media - Πώς θα προστατευθείτε

Οι hackers έχουν εκατοντάδες όπλα για να εισβάλλουν στους λογαριασμούς σας

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου, στην επαγγελματική της σελίδα στο Instagram. Δεν είναι όμως η μόνη. Καθημερινά παραβιάζονται χιλιάδες λογαριασμοί γνωστών επιχειρηματικών brands στα social media.

Ανακουφισμένη η Αθηνά Οικονομάκου ενημερώνει τους διαδικτυακούς της φίλους ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο λογαριασμό της επιχείρησής της στο Instagram. Νωρίτερα, είχε ανεβάσει φωτογραφίες ζητώντας βοήθεια. Χακερς επιτέθηκαν στη σελίδα του προσωπικού της brand, διέγραψαν φωτογραφίες και προσπάθησαν να αλλάξουν τη σελίδα. Να την μετατρέψουν σε σελίδα προώθησης προϊόντων.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι νέοι βλέπουν τις ιστοσελίδες των επιχειρήσεών τους αλλά και τους λογαριασμούς τους σε Instagram και Facebook να παραβιάζονται από χάκερς! Θύμα απάτης έπεσε και ο Γιάννης Χάχαλης, ιδιοκτήτης μαγαζιού επισκευής ρολογιών.

«Το ανακάλυψα ένα πρωί που πήγα να δουλέψω και δεν μπορούσα να ανανεώσω το eshop. Μπήκα και Instagram για να ανεβάσω φωτογραφίες και ήταν κι εκεί όλα κλειδωμένα. Μου προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα οι χάκερς στη δουλειά μου, γιατί η βασική δουλειά γίνεται μέσω του eshop.

Πώς θα προστατευτείτε από επιθέσεις χάκερ

 

«Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές για να χακάρεις ένα λογαριασμό. Αν δηλαδή κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις τύπου ποιο είναι το όνομα του σκύλου σας, σε ποια πόλη γεννηθήκατε, ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, τότε αυτά τα στοιχεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ώστε να παραβιαστεί ο λογαριασμός σας.

Ποτέ ίδιος κωδικός σε όλα τα sites, ποτέ να μην αποθηκεύουμε τους κωδικούς μας πατώντας την επιλογή “remember my password” και όχι κωδικούς που γνωρίζει ο κοινωνικός μας περίγυρος», εξηγεί ο Λεωνίδας Τουγιαννίδης, Γενικός διευθυντής εταιρείας ασφάλειας Πληροφορικής.

Μια ύποπτη κίνηση στους λογαριασμούς σας, ένα περίεργο μήνυμα ή η εξαφάνιση ενός αρχείου, αρκεί για να καταλάβετε ότι η σελίδα σας παραβιάστηκε. Στην περίπτωση αυτή πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε στους ειδικούς.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top