Επίσκεψη του Προέδρου της Γεωργίας κυρίου Giorgi Μargvelashvili στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ»

Είχε προηγηθεί συνάντηση και συνομιλία τους στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο χθες βράδυ.

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Margvelashvili στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην χώρα μας.  Τον Πρόεδρο της Γεωργίας υποδέχτηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ήταν η δεύτερη συνάντησή τους καθώς είχε ήδη προηγηθεί συνάντηση και συνομιλία τους στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο χθες βράδυ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του Προέδρου της Γεωργίας στο Προεδρικό Μέγαρο (Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018)

Αφορμή για την επίσκεψη του Γεωργιανού Προέδρου στο Νοσοκομείο στάθηκε η συγκινητική ιστορία της 16χρονης Egana, η οποία πάσχει από Λέμφωμα  Hodgkin και ταξίδεψε από την Γεωργία, όπου είχε πολύ λίγες ελπίδες ζωής, στην χώρα μας προκειμένου να νοσηλευτεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Η νοσηλεία του 16χρόνου κοριτσιού στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ που αφορά τη συνεργασία του με μεγάλα νοσοκομεία σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου υπάγεται η Ογκολογική Μονάδα Παίδων, έχει υπογράψει σύμφωνο αδελφοποίησης  με το Νοσοκομείο “Iashvili Children’s Central Hospital” της Γεωργίας καθώς και με το Ίδρυμα “Solidarity Fund of Georgia”.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κος Ioseb Nanobashvili

Υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Γεωργίας, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ξενάγησε στους χώρους του νοσοκομείου και τον συνόδευσε στο δωμάτιο που νοσηλεύεται η μικρή Egana, για να της δώσουν δύναμη και δώρα.  Το μικρό κορίτσι από τη Γεωργία χαρούμενο που είδε μπροστά της τον Πρόεδρο της χώρας της και εμφανώς συγκινημένο τον ευχαρίστησε θερμά, καθώς και  την κυρία Βαρδινογιάννη για τη σημαντική στήριξη που της παρέχουν στη δύσκολη μάχη που πρέπει να δώσει.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili και η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η 16χρονη ασθενής θα παραμείνει στην χώρα μας για όσο χρειαστεί για την θεραπεία της και οι δικοί της θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η κυρία Βαρδινογιάννη διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Γεωργίας ότι οι γιατροί στην Ογκολογική Μονάδα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τη Egana να γίνει καλά, και ότι η ΕΛΠΙΔΑ θα της παρέχει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και ψυχολογική υποστήριξη. Η Εgana στην ΕΛΠΙΔΑ θα βρει ένα δεύτερο σπίτι και στο Νοσοκομείο θα αποκτήσει νέους φίλους και συμμάχους. 

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κος Ioseb Nanobashvili

Στην τελετή υποδοχής του Προέδρου της Γεωργίας που ακολούθησε, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την βαθειά του ευαισθησία να επισκεφθεί το Νοσοκομείο και την Εgana, να συναντήσει επίσης μικρούς Έλληνες ασθενείς, και να δώσει θάρρος σε ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ταυτόχρονα του εξέφρασε την πρόθεση του Συλλόγου να συνεχίσει τη συνεργασία του με την Γεωργία καθώς υπάρχουν πολλοί Έλληνες στη Γεωργία και πολλοί Γεωργιανοί στην Ελλάδα και μέσα από αυτή τη συνεργασία, μέσα από ανταλλαγές επισκέψεων γιατρών, νοσηλείες ασθενών και ενίσχυση των ιατρικών δομών στο νοσοκομείο της Γεωργίας στον τομέα του καρκίνου, μπορεί να ισχυροποιηθεί η γέφυρα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili και η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Πρόεδρο της Γεωργίας για την πολύτιμη συμπαράστασή του στο έργο του Συλλόγου και του απένειμε Βραβείο Αλληλεγγύης του ΕΛΠΙΔΑΣ,  ενώ παράλληλα τον κάλεσε να τοποθετήσει το αστέρι με το όνομά του στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου.

Ο κύριος Μargvelashvili ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή υποδοχή, τα καλά της λόγια και δήλωσε συγκινημένος από την ανεκτίμητη βοήθεια που προσφέρει στην μικρή ασθενή από την Γεωργία, λέγοντας  «Αν ένας άνθρωπος αναζητήσει έναν σωστό δρόμο στη ζωή του, νομίζω ότι το μονοπάτι που έχετε εσείς και ο Σύλλογος πάρει είναι το μονοπάτι που ξέρεις πως ποτέ δεν θα μετανιώσεις και θα πεις ότι έκανα λάθος επιλογή. Είναι ο πιο υψηλός σκοπός που έχετε θέσει. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, ως άνθρωπος και ως εκπρόσωπος ενός έθνους που έχει ενταχθεί στην μεγάλη σας οικογένεια, και να προσθέσω και τις δικές μου προσευχές στις δικές σας και στα καλά πράγματα που κάνετε ώστε η μεγάλη σας δέσμευση να συνεχιστεί για πολλά χρόνια στο μέλλον. Και όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν κοντά σε αυτό το σκοπό. Σας ευχαριστώ θερμά για το βραβείο και επίσης ευχαριστώ το Solidarity Fund που βρήκε τόσο εκλεκτούς ανθρώπους να συνεργαστούμε».

Η μικρή Egana από την Γεωργία, ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Μargvelashvili, η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κος Ioseb Nanobashvili και η σύζυγός του κα Marina Nanobashvili, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κος Εμμανουήλ Παπασάββας και η γιατρός Δρ. Ελένη Πολυχρονοπούλου

Στη συνέχεια ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα κύριος Ιoseb Nanobashvili, που συνόδευε τον Πρόεδρο της Γεωργίας, απένειμε στην κυρία Βαρδινογιάννη ενώπιον του Προέδρου το «Certificate of Appreciation» της Πρεσβείας ως αναγνώριση της μεγάλης της συνεισφοράς στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη φιλία των δύο λαών.

Η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για τη σημασία του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων λέγοντας ότι: «28 χρόνια πριν, καθώς δεν υπήρχε Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην χώρα μας, τα Ελληνόπουλα ταξίδευαν στην Αμερική για να μπορέσουν να θεραπευτούν. Σήμερα πια έχουμε συλλέξει την απαραίτητη εμπειρία, χάρη στις συνεργασίες μας, οι οποίες  γίνονται με γνώμονα ένα και μόνο όραμα: να φτάσει μια μέρα όπου κανένα παιδί δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να σωθεί, αλλά θα μπορεί να βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του, καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης θεραπείας του. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» καθώς πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η επιστήμη μπορούν να εξαλείψουν τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες.  Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να κερδίσουμε την μάχη ενάντια στον καρκίνο.  Είμαι σίγουρη ότι ενώνοντας τις προσπάθειές μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα Ειρήνης, Διαλόγου και Αλληλεγγύης ανάμεσα στους  λαούς».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: ο κύριος Vakhtang Makharoblishvili - Υφυπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, ο κύριος Giorgi Abashishvili - Επικεφαλής  της Προεδρίας, ο  κύριος David Rakviashvili - Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Γεωργίας και η κυρία Μarina Nanobashvili-σύζυγος του Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου επικεφαλής της υποδοχής ήταν ο Διοικητής κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ενώ παρέστησαν πολλά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΙΔΑΣ όπως η Καθ. Αικατερίνη Μεταξωτού, η κυρία Κέττυ Φιλιππίδου,  η κυρία Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, η κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, η κυρία Ντόρα Δημοπούλου, η κυρία Αφροδίτη Πλακιωτάκη, η κυρία Αλίνα Μινέττα, η κυρία Χριστίνα Τσατσάκη και η κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top