Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή στην Κάλυμνο: «Καλούμε την αστυνομία να βρει τον δολοφόνο», ζητά η οικογένεια

Καταρρίπτεται η αρχική ιατροδικαστική εξέταση

Ανατροπή στην υπόθεση του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο. Στοιχεία φωτιά από τις ιστολογικές εξετάσεις ακυρώνουν το πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα..

«Ακούστηκαν τα μοίρια όσα.. αλλά είναι μια δικαίωση αυτό. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα οδηγηθούν τα πράματα εκεί που πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι.. Γιατί το έκαναν αυτό στον Νίκο...», λέει η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή.

Η μητέρα του Νίκου είναι ανακουφισμένη στη σκέψη ότι το παιδί της έφυγε από τη ζωή ακαριαία ότι δεν ταλαιπωρηθηκε για τρία 24ωρα χωρίς νερό και τροφή.  Αυτό που την βασανίζει όμως είναι η ίδια σκέψη που είχε από την πρώτη ημέρα... ο θάνατος του Νίκου δεν ήταν ατύχημα.

 «Όλα θα πρέπει να εξεταστούν από την αρχή αφού τα ευρήματα που είχαν οδηγήσει στο προηγούμενο συμπέρασμα δεν ισχύουν», δήλωσε ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής.

Ακαριαίος ο θάνατος του φοιτητή

 

Οι ιστολογικές εξετάσεις ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του πρώτου ιατροδικαστή: δεν υπάρχει ρήξη σπλήνας, δεν εντοπίστηκε υποθερμία και δεν υπήρχαν κατάγματα, ενώ εντοπίστηκαν σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από θλων όργανο.

Η μητέρα του Νίκου μίλησε στην εκπομπή tatiana live:  «Προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το κίνητρο. Βρέθηκε στο ίδιο σημείο ξαφνικά μετά από 6 μέρες».

«Ο θάνατος δεν επήλθε από πτώση»

 

«Από τον ακτινολογικό έλεγχο προέκυπτε ότι δεν υπήρχε κανένα κάταγμα. Βάσει αυτών ήταν λίγο δύσκολο να είχε επέλθει θάνατος λόγω πτώσης από ύψος και από τόσο μεγάλο ύψος, 30 μέτρα.... Επιβεβαιώνει ότι όντως ο θάνατός του δεν επήλθε από πτώση. Δεν είχε σπάσει ούτε ένα δόντι ούτε ένα μικρό δαχτυλάκι, τίποτα», Γιώργος Σαφός, χειρουργός - ορθοπεδικός και τεχνικός σύμβουλος οικογένειας.

Κατά του πρώτου ιατροδικαστή η οικογένεια

 

Ο Νίκος Χατζηπαύλου βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο, στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. Οι γονείς του, από την αρχή απέρριπταν το σενάριο που τον ήθελε να κάνει ορειβασία, να χάνει την ισορροπία του να πέφτει σε βράχο και να μένει αβοήθητος για 2 με 3 μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

 «Έχουμε ολική ανατροπή Στην αρχή είχαμε μια επιπόλαιη πραγματογνωμοσύνη. Χάθηκε χρόνος πολύτιμος. Πού ήταν η σορός επί 5μέρες; Κάτι περίεργο συμβαίνει. Καλούμε την αστυνομία να βρει τον δολοφόνο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια θανάτου άτυχου του φοιτητή.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top