Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Πανεπιστήμια: «Ντουμάνια» από το τσιγάρο τα αμφιθέατρα, ληστείες έξω από τα κτίρια

Συστάθηκε επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανομίας

Βία και η ανομία που επικρατεί στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα δίνουν την αίσθηση στους φοιτητές  ότι ο καθένας μπορεί να πράττει όπως νομίζει, αφού νόμοι και κανόνες δεν ισχύουν. Έτσι τα αμφιθέατρα έχουν μετατραπεί σε ντουμάνια από το κάπνισμα παραπέμποντας περισσότερο σε… καφενεία.

Στα πανεπιστήμια έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Φοιτητές, καθηγητές και υπάλληλοι καπνίζουν μέσα σε διαδρόμους και αμφιθέατρα, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στο ΤΕΙ Πειραιά έπειτα από καταγγελία φοιτητή για υπερβολικό κάπνισμα μέσα στους χώρους του ιδρύματος, ο πρόεδρος αποφάσισε να ξεκινήσει αντικαπνιστική εκστρατεία βάζοντας παντού αφίσες. Παρόλα αυτά κάποιοι εξακολουθούν να καπνίζουν.

Στον εισαγγελέα τα στοιχεία για την ανομία στο ΕΚΠΑ

 

Πρόσφατα στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, μεταπτυχιακός φοιτητής έπεσε θύμα ληστείας. Οι δράστες συνελήφθησαν, όμως τα περιστατικά ανομίας σύμφωνα με τον καθηγητή θεατρικών σπουδών Μάνο Στεφανίδη, είναι σχεδόν καθημερινά.

Οι καταγγελίες του Μάνου Στεφανίδη προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Το πρωί ο καθηγητής ήρθε στα δικαστήρια και παρέδωσε στοιχεία.

Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή που ορίστηκε με στόχο να μπει επιτέλους τάξη στα πανεπιστήμια.

Στην Ελλάδα πάντως από επιτροπές άλλο τίποτα. Στα αποτελέσματα χωλαίνουμε ...

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top