Ετοιμάζουν νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία - «Δεν έχουμε σχέση», λένε οι μακεδονικές οργανώσεις

Την ίδια ώρα τα Σκόπια έχουν να αντιμετωπίσουν ενδότερα προβλήματα

Κάθε πόλη και συλλαλητήριο. Ιδιώτες από διάφορες περιοχές της χώρας ζήλεψαν τη δόξα της συγκέντρωσης στην Αθήνα και διοργανώνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις. Την ίδια ώρα, στα Σκόπια τα κακόγουστα κτίρια του εθνικιστή πρώην Πρωθυπουργού Γκρουέφσκι, καταρρέουν.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζεται στην Πάτρα, μέσω των social media. Τη συγκέντρωση διοργανώνει ένας νεαρός Πατρινός, στις 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου στις 2 το μεσημέρι. Αντιστοίχως διοργανώνεται ακόμη ένα συλλαλητήριο στις 18 Φεβρουαρίου στους Ευζώνους, κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

«Φέσι» 800 εκατομμυρίων άφησε ο Γκρούεφσκι στον Ζάεφ

 

Στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις για το όνομα συνεχίζονται, αν και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός έχει κι άλλους μπελάδες που του κληρονόμησε ο ακραίος μεγαλομανής προκάτοχος του.

Τα αρχαιομακεδονικά κτίσματα και αγάλματα που έφτιαξε ο Γκρουέφσκι , για να ενισχύσει τον Σκοπιανό εθνικισμό, κόστισαν 800 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πλέον είναι υπό… κατάρρευση.

Αυτά τα κιτς κτίρια και αγάλματα κατασκευάστηκαν στα Σκόπια για να «παντρέψει» ο Γκρουέφσκι τους Σλάβους με τους αρχαίους Μακεδόνες. 

Όμως το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ με το όνομα «ΣΚΟΠΙΑ 2014», άρχισε ήδη να καταρρέει. Κόστισε 800 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αποδείχθηκε προβληματικό λόγω κακής κατασκευής.

Ήδη το μπαρόκ  κτίριο με τους ιωνικούς κίονες από… γυψοσανίδα, που στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Αρχείο, πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει. Προβληματικές είναι και οι… βασιλικές «μακεδονικές» γαλέρες  ρεστοράν που κατασκευάστηκαν μέσα στην κοίτη του ποταμού Αξιού, ο οποίος διασχίζει την πόλη των Σκοπίων. Οι «γαλέρες» μισοβυθίστηκαν στο ποτάμι, μετά τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στα Σκόπια

 

Νέο μήνυμα στα Σκόπια έστειλε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας πρέπει να άρει, ως προς το όνομά της, όλα τα δείγματα αλυτρωτισμού και να επιφέρει τις συνακόλουθες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

 Αύριο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί τον Σκοπιανό ομόλογο του με τον οποίο συνυπογράφουν κοινό άρθρο με τίτλο «βιώσιμη λύση, όχι νέα απογοήτευση».

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top