Όταν ο Χρηστάκης συνάντησε τον Μίκη - Ανέβηκε στη σκηνή μετά την ομιλία του στο συλλαλητήριο και του έδωσε την ελληνική σημαία

Ο 8χρονος Χρήστος είναι μεγάλος θαυμαστής του μουσικοσυνθέτη

Μεγάλος θαυμαστής του Μίκη Θεοδωράκη είναι ο μικρός Χρήστος που ανέβηκε στη σκηνή μετά το τέλος της ομιλίας του μουσικοσυνθέτη και του έδωσε την ελληνική σημαία.

Ο 8χρονος Χρήστος παίζει με την κιθάρα του Μίκη Θεοδωράκη. Τον θαυμάζει από τα 2 του χρόνια. Χθες ήταν για εκείνον μια μεγάλη στιγμή.  Να βλέπει από κοντά και να αγκαλιάζει έναν άνθρωπο που αγαπά πολύ.

 «Αγχώθηκα λίγο. Ο μπαμπάς είχε μια ιδέα, όταν τελειώσει η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη ένα παιδάκι να του δώσει την ελληνική σημαία και είπε εμένα. Έπαθα σοκ που ήμουν τόσο κοντά στο συλαλλητήριο και ότι θα γνώριζα τον Μίκη Θεοδωράκη…. Έλεγα ευτυχώς δεν με δείχνουν οι κάμερες», λέει ο μικρός Χρήστος.

Σε μια γραφική γειτονιά, στο Λόφο του Βώκου στα Μανιάτικα μένει ο Χρήστος, ο μαθητής της τρίτης δημοτικού που χθες στο συλλαλητήριο ανέβηκε στην εξέδρα και έδωσε στον διάσημο μουσικοσυνθέτη μια ελληνική σημαία.

«Ήταν της στιγμής, ανέβασαν τον Χρήστο στην εξέδρα και μετά από 10 λεπτά που τελείωσε την ομιλία του ο Μίκης, του έδωσε τη σημαία, τον φίλησε και μπόρεσε να τον δει από κοντά, να τον γνωρίσει», λέει ο πατέρας του.

Σήμερα στο σχολείο ντρεπόταν πολύ, όπως λέει. Ένοιωθε περίεργα που είδε φωτογραφία του στην εφημερίδα: «Ντρεπόμουνα λίγο, δεν ήθελα να τους δείξω την εφημερίδα. Κάποιοι γέλασαν μου είπαν Χρήστο σε είδα στην τηλεόραση».

Μια μέρα άκουσε τυχαία ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη στο YouTube, , του άρεσε πολύ και ξεκίνησε να το παίζει στην κιθάρα του.

Με τα μάτια της Μαρίνας Βερνίκου

 

 «Με το που σηκώθηκα το πρωί και είδα αυτή τη σημαία λέω γιατί δεν μπορούσε αυτή η σημαία να είναι για πάντα αναρτημένη στο κέντρο. Με το που ξύπνησα το πρωί και την είδα από το σπίτι λέω φεύγω τώρα», λέει η φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου.

Η φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου χθες το πρωί πήρε τη φωτογραφική της μηχανή και κατέβηκε στο Σύνταγμα. Ήταν η πρώτη φορά λέει, που πήγε να απαθανατίσει στιγμές σε συλλαλητήριο. 

«Εγώ βρίσκομαι ακριβώς εδώ, από εδώ πέταξα το drown. Είμαι πίσω από τη Βουλή. Υπήρχε χιλιάδες κόσμος και μάλιστα όταν με βλέπανε είχαν αγωνία κι αυτοί και με ρωτούσανε πόσος κόσμος είναι. Ήθελαν να δουν από το μόνιτορ».

Οι φωτογραφίες της έγιναν viral. Δέχθηκε πολλά σχόλια από γνωστούς και αγνώστους.

«Είμαστε ακριβώς μπροστά από την πλατεία Συντάγματος και η ώρα που τραβήχτηκε είναι 2 και 27. Είναι η Μητροπόλεως, η Καραγιώργη Σερβίας, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Ερμού και έχει πάρα πολύ κόσμο», όπως λέει η Μαρίνα Βερνίκου.

Η χειρονομία που συζητήθηκε

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε το γύρω του διαδικτύου και έγινε αφορμή σφοδρής επίθεσης κατά του προέδρου των Ελλήνων Παραολυμπιονικών. Ο Σίμος Παλτσανιτίδης φαίνεται να χαιρετά με το αριστερό χέρι ναζιστικά, ενώ βρίσκεται πάνω στην εξέδρα και δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη.

 «Αν αυτή εδώ η κίνηση μπορεί να τη χαρακτηρίσει κάποιος ότι μπορεί να είναι κίνηση υπέρ του ναζισμού που δεν είχα ποτέ καμία σχέση ούτε με Χρυσή Αυγή ούτε με ναζιστές, μπορούμε κάλλιστα ανά πάσα στιγμή να σου ρίχνουν λάσπη», λέει ο ίδιος ο Σίμος Παλτσανιτίδης.

Ο ίδιος επικαλείται το βίντεο που τον δείχνει στην αρχή με τα δυο χέρια σηκωμένα, μετά να έχει υψωμένο μόνο το ένα, στη συνέχεια να κάνει μια γροθιά και τέλος να σχηματίζει το σήμα της νίκης.

Μια άλλη εικόνα, αυτή της γυναίκας με την ελληνική σημαία ως μαντήλι στο κεφάλι, σχολιάστηκε περισσότερο απ΄ όλες. Οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι πρόκειται για την πιο ωραία φωτογραφία του συλλαλητηρίου.

 «Χθες ήμουνα στη συγκέντρωση κι εγώ όπως όλοι οι επαγγελματίες και έψαχνα να βρω κάποιο θέμα. Βρήκα μια κοπέλα που μου έκανε τρομερή εντύπωση. Γιατί ξεχώριζε εκεί μέσα και έγινε όλο αυτό που έγινε», λέει η φωτογράφος που τη απαθανάτισε.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top