Χωρίς δασκάλους οι μαθητές σε χωριό των Ιωαννίνων και στην Ιθάκη

Οι μικροί μαθητές στοιβάζονται σε μεγαλύτερες τάξεις

Χωρίς δασκάλους έμειναν στη μέση της σχολικής χρονιάς μικροί  μαθητές δημοτικών σχολείων στα Ιωάννινα και την Ιθάκη. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους νοιώθουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία .

Τέσσερις μαθητές  από 7 έως 10 χρόνων, στο χωριό Κουκλέσι Ιωαννίνων,  ενώ θα έπρεπε, όπως όλα τα παιδιά , να πηγαίνουν σχολείο, κοντεύουν να το ξεχάσουν. Γιατί;  Από τις αρχές του μήνα δεν έχουν δασκάλα, καθώς η δική τους πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης .

Οι γονείς των μαθητών παίρνουν μόνο υποσχέσεις πως από μέρα  σε μέρα θα φτάσει δάσκαλος .

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιθάκη. Στην πρώτη τάξη του δημοτικού, 19 μαθητές από την αρχή του μήνα μοιάζουν με πρόσφυγες μέσα στο ίδιο το σχολείο τους. Η δασκάλα έφυγε με άδεια εγκυμοσύνης. Οι μικροί μαθητές στοιβάζονται στις μεγαλύτερες τάξεις και οι υπόλοιποι δάσκαλοι προσπαθούν να τους βοηθήσουν στα μαθήματά τους.

Η πρώτη τάξη του δημοτικού είναι βασική για να μπορέσουν οι μαθητές να προσαρμοστούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Φαίνεται όμως ότι οι αρμόδιοι δεν το έχουν αντιληφθεί και η αντικατάσταση  της δασκάλας  απλά … αναμένεται προσεχώς.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top