Σεισμός στην Ύδρα 4,1 ρίχτερ: Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα - Συνεχείς ασθενείς δονήσεις στην περιοχή

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν συνεχώς το φαινόμενο - Νέα Ενημέρωση: 18:11

Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα από το σεισμό στην Ύδρα

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.48 την Κυριακή ανοιχτά της Ύδρας, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο περίπου 38 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας (ανάμεσα σε Ύδρα και Σέριφο), με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Λαυρίου.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική

 

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπήρξαν κλήσεις και από περιοχές της Αθήνας, που αισθάνθηκαν το σεισμό.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου. Στις 17.06 σημειώθηκε ακόμα μία δόνηση στην ίδια περιοχή, 24 χλμ. νοτιοανατολικά του νησιού, με μέγεθος 2,4 Ρίχτερ.

22 λεπτά αργότερα, στις 17.28 οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ακόμα  ένα σεισμό 2,2 Ρίχτερ.

Τα ξημερώματα είχαν σημειωθεί άλλες δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Ύδρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι σεισμοί σημειώθηκαν με λίγα λεπτά διαφορά μεταξύ τους. Αναλυτικά, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:42 και είχε ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 41χλμ βορειοανατολικά της Ύδρας ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.

Πέντε λεπτά αργότερα, στις 01:47 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 29χλμ βορειοδυτικά του νησιού ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 58χλμ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top