Αποκλειστικό Star: Mάστιγα η διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία - Μετατρέπουν 15χρονα παιδιά σε βαποράκια

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που θα έριχνε 105 κιλά κάνναβης στις πιάτσες της Δυτικής Αττικής

Στο φως διάλογοι κυκλώματος που είχαν γεμίσει ναρκωτικά τη Δυτική Αττική και ετοιμάζονταν να ρίξουν στις πιάτσες 105 κιλά κάνναβης που είχαν προμηθευτεί από την Αλβανία. Την ίδια ώρα σοκάρουν οι καταγγελίες μαθητών για τις συμμορίες που προσεγγίζουν τα σχολεία για να «ψαρέψουν» βαποράκια .

«Έρχονται εξωσχολικοί δίνουν το πράμα  και φεύγουνε, μπορεί να είναι χασίσι , μπορεί να είναι χαπάκια .Συνήθως είναι φθηνά ,σε μαθητές τα πουλάνε φθηνά για να μπορούν να τα αγοράσουν, 5 - 6- 7 ευρώ», αποκαλύπτει μαθητής στο Star.

Μετατρέπουν  σε βαποράκια 15χρονα παιδιά  βυθίζοντάς τα στον εθισμό. Η διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία της Δυτικής Αττικής είναι καθημερινότητα  για τους μαθητές επιβεβαιώνοντας ότι πλέον αποτελεί μάστιγα .

«Δημιουργείται ένα γκέτο μέσα στο σχολείο και πουλάνε ναρκωτικά τα οποία τα έχουν κρυμμένα μέσα στις τσάντες τους, τα περνάνε από χέρι σε χέρι, από τσέπη σε τσέπη», λέει μαθήτρια στο Star.

Η αστυνομία μετά από παρακολουθήσεις συνέλαβε 8 εμπόρους, 4 Έλληνες και 4 Αλβανούς, που είχαν γεμίσει ναρκωτικά  τη Δυτική Αττική. Μάλιστα για να μην εντοπιστούν από τις αρχές  χρησιμοποιούσαν  κωδικούς. Την κάνναβη την   αποκαλούσαν «καλό φετινό κρασί», μπουκ που σημαίνει ψωμί στα αλβανικά , σταφύλια, λεκ δηλαδή χρήμα, λάχανο ή καφέ .

Τα μέλη του κυκλώματος ήταν γνωστά στις αρχές γι αυτό όταν έκλειναν τις συμφωνίες με τους πελάτες μιλούσαν με  παρατσούκλια όπως  «λαλή»,  δηλαδή φίλος και «γριά κότα» όταν ήθελαν να μιλήσουν για τον αρχηγό τους.

Οι διάλογοι του κυκλώματος

 

- Εεε... έχεις μιλήσει, έχεις μιλήσει καθόλου, ξέρεις τώρα, με γριά; Τη γριά κότα ;

-Tι έχω ;

-Τη γριά κότα ρε, τα τέσσερα .

-Ναι

-Ναι , ετοίμασέ τα , έρχομαι να τα πάρω τώρα

-Από τα εφτάμισι πόσα μπουκ έχεις εκεί, ρε αδερφέ ;

-Τα πάντα έχω ρε.

Οι 8 έμποροι είχαν σπίτια -  καβάτζες σε Αγίους Αναργύρους και Κολωνό. Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν 105 κιλά κάνναβης που ετοίμαζαν να τα ρίξουν στις πιάτσες της Δυτικής Αττικής .

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 27χρονος ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μετά από έρευνες σε 7 σπίτια που είχαν μισθώσει για να κρύβουν τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν εκτός από τα 105 κιλά κάνναβης:

 - χρηματικό ποσό 12.000 ευρώ

 - 26 κινητά

 - 1 πιστόλι ρεπλικα

 - 1 μαχαίρι

 - 4 ζυγαριές

Την ίδια ώρα οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 50χρονο οδηγό στην Μάνδρα ο οποίος μετέφερε από την Ολλανδία 7 κιλά κοκαίνης κρυμμένα σε αποθηκευτικούς χώρους της νταλίκας. Μάλιστα για να εντοπιστούν τα ναρκωτικά χρειάστηκε να γίνει σάρωση του φορτηγού με ακτίνες Χ .

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top