Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου δικαιοσύνης - Συζητήθηκε το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών

Δεν τίθεται θέμα έκδοσής τους στην Τουρκία

Αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου δικαιοσύνης βρίσκεται στη χώρα μας και πραγματοποίησε συνάντηση με τους αρμοδίους του ελληνικού υπουργείου.

Αν και επισήμως δεν είναι στην ατζέντα,  το θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών συζητήθηκε, όπως είπε επισήμως o υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. To θέμα τέθηκε από την τουρκική πλευρά, ενώ είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται συνάντηση με αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου δικαιοσύνης.

Από τη συνάντηση προκύπτουν δύο δεδομένα: ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει λήξει σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς έκρινε ότι ενδεχομένως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί.

Από την άλλη, ο υπουργός δήλωσε πως υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που αφορούν αδικήματα τρομοκρατίας. Πλέον επαφίεται στους Τούρκους το πώς θα κινηθούν και το αν θα υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά για τα συγκεκριμένα αδικήματα ώστε οι αξιωματικοί να δικαστούν στην Ελλάδα.

Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταβεί στην ‘Άγκυρα, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του έγινε από την τουρκική πλευρά.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top