Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη χώρα - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταστροφές σε παράκτιες περιοχές

Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο - Νέα Ενημέρωση: 20:49

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί κατά τόπους εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει πολλές περιοχές της Ελλάδας με τους θυελλώδεις ανέμους να φτάνουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν και θα ακολουθήσουν βροχές.

609 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο από όλη την Ελλάδα για κοπές δένδρων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

Στο Ναύπλιο οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν δένδρα και διέλυσαν αυτοκίνητα. Ξηλώθηκαν ακόμη οι πλάκες και τα μάρμαρα του μόλου ενώ εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και εστιατόρια.

Μεγάλα προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Το πλοίο Διονύσιος Σολωμός δυσκολεύτηκε να δέσει στο λιμάνι της Σίφνου, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το πλοίο Festos Palace, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο Κρήτης, προσέκρουσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κανείς.

Ζημιές και στο γλυπτό ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Μια από τις ομπρέλες «χαλάρωσε», ενώ ζημιές προκλήθηκαν στο μεταλλικό πλαίσιο που τις στηρίζει.

Στην Πάτρα, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώση σοβάδων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια 45χρονη γυναίκα η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Την Κυριακή το μεσημέρι θα έχουμε γενικά βροχές σε όλη τη χώρα.

 

 

Δείτε ολόκληρο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top