Αποκάλυψη STAR: Αδίστακτο κύκλωμα εμπορίας οργάνων αναζητά δότες και νεφροπαθείς από την Ελλάδα

Το κύκλωμα έχει έδρα τη Νιγηρία

Σάλος έχει προκληθεί στο Βόλο από  e-mail που έχουν φτάσει σε δεκάδες άτομα για ιατρικό κέντρο στη Νιγηρία όπου μπορεί κάποιος να πουλήσει το… νεφρό του για να κερδίσει χρήματα  ή να κάνει μεταμόσχευση.

Το Star επικοινώνησε με τον γιατρό ο οποίος φέρεται να έχει στείλει το ηλεκτρονικό μήνυμα και αποκαλύπτει πόσα πληρώνει το κύκλωμα εμπορίας οργάνων.

«Αναζητάτε  την ευκαιρία να πουλήσετε τον νεφρό σας  για  χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε  ένα καλό ποσό για τον νεφρό σας». 

Αυτό είναι το e-mail για το παράνομο εμπόριο οργάνων το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Βόλο. Φαίνεται ότι το έχει στείλει γιατρός που εργάζεται σε υπαρκτό ιατρικό κέντρο στη Νιγηρία. Υπάρχουν μάλιστα διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι μαζί του.

Το Star επικοινώνησε με τον doctor Daniel:

-  Αναρωτιόμουν πως μπορώ να πουλήσω έναν από τους νεφρούς μου. Πόσα χρήματατα μπορώ να πάρω;

-  Ανάλογα με την περίπτωση του ασθενή έως 7.500 δολάρια.

- Που πρέπει να έρθω;

- Στη Νιγηρία.

- Θα πρέπει να ταξιδέψω  από την Ελλάδα στην Νιγηρία;

- Ναι, ναι, ναι.

Αναζητά δότες και νεφροπαθείς από την Ελλάδα το κύκλωμα εμπορίας οργάνων

 

Ο φερόμενος ως doctor Daniel ήταν λακωνικός και απέφευγε να απαντήσει τηλεφωνικά. Επέμενε να του στείλουμε e-mail  ή γραπτό μήνυμα για να μας πει λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Το μήνυμα που έχει σταλεί απευθύνεται και σε νεφροπαθείς που χρειάζονται μεταμόσχευση.

«Έκκλησή μου είναι όσοι ακούνε ή παίρνουν τα μηνύματα να τα σβήνουν αμέσως», λέει ο Βασίλης Γιαννακός, Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Βόλου.

Στην Ελλάδα 12.000 νεφροπαθείς κάνουν αιμοκάθαρση. 1.200 βρίσκονται στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Το e-mail στάλθηκε και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας.

«Υπήρξαν αρκετοί Βολιώτες που βομβαρδίστηκαν.  Αποστέλλουν e-mail σε ανθρώπους ή επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας», εξηγεί στο Star η Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια του «Ταχυδρόμου».

Χαρακτηριστική περίπτωση εμπορίας οργάνων ήταν αυτή της 16χρονης Κωνσταντίνας. Πήγε από τα Γιάννενα στην Αλβανία για επίσκεψη σε οδοντίατρο και επιστρέφοντας πέθανε στο ταξί που τη μετέφερε. Η γνωμάτευση Έλληνα ιατροδικαστή όμως αποκάλυψε ότι από τη σορό έλειπαν ζωτικά όργανα.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top