Οι κάτοικοι της Χίου αντιδρούν στα έργα επέκτασης του "hot spot" - Επεισοδιακή η επίσκεψη Μουζάλα στo νησί

Μετανάστες στην Πάτρα προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πλοία, για να διαφύγουν στο εξωτερικό

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στα Χίο, για να επιβλέψει τα έργα επέκτασης της δομής για πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ. Κάτοικοι του παρακείμενου χωριού Χαλκειός αντέδρασαν έντονα. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επέμεινε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν, παράλληλα με τη μεταφορά αλλοδαπών στην ενδοχώρα που έχει ήδη ξεκινήσει.

Με συνθήματα, ειρωνικά χειροκροτήματα και κλασσικές χειρονομίες, κάτοικοι του χωριού Χαλκειός αντιδρούν στην άφιξη των φορτηγών που μεταφέρουν τα κοντέϊνερ, τα οποία θα τοποθετηθούν στο μοναδικό πλέον hot spot της Χίου, που επεκτείνεται.

Λίγο πριν είχαν φραστικούς διαξιφισμούς με αστυνομικούς, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν.

 «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού… Νιώθουμε ανασφάλεια στο ίδιο μας το σπίτι, ότι θα έρθουν να μπουν στο σπίτι μας», καταγγέλει στο Star κάτοικος της Χίου

Ο Γιάννης Μουζάλας φυγαδεύτηκε από το χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου, όταν μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής, τον υποδέχθηκαν λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα, με απειλητικές διαθέσεις και πανό, στο οποίο ζητούσαν την παραίτησή του.

«Οι εργασίες θα συνεχιστούν παρά τις αντιδράσεις… Καταλαβαίνουμε ότι οι κάτοικοι του Χαλκειού επιβαρύνονται. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια από τα αιτήματα που μας έθεσαν», δήλωσε ο Γιάννης μουζάλας.

Στο λιμάνι της Πάτρας, για μια ακόμη φορά, μετανάστες κατά κύματα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανέβουν σε πλοίο, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό. Κάποιοι επιχειρούν να τρυπώσουν σε κοντέϊνερ. Οι οδηγοί κορνάρουν.

Επί τόπου καταφθάνουν περιπολικά και οχήματα του λιμενικού. Οι μετανάστες πασχίζουν να κρυφτούν, αναβάλλοντας για επόμενη φορά τη διαφυγή τους.

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top