Αποκλειστικό STAR: Στα χέρια της ΕΚΑΜ οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στη «Φαβέλα»

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Τέσσερις νεαροί που φέρονται να κινούνται στον ακροδεξιό χώρο συνελήφθησαν το πρωί από την αντιτρομοκρατική μετά από εφόδους σε σπίτια σε Αθήνα και Πειραιά όπου βρέθηκαν πλήθος μαχαιριών, σβάστικες και τρικάκια της Χρυσής Αυγής. Εις βάρος των  4 συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συγκρότηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από πορείες διαμαρτυρίες κατά των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στον Πειραιά, η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι η ομάδα "ΑΠΕΛΛΑ" κρύβεται πίσω και από την εμπρηστική επίθεση στις 29. Αυγούστου στο στέκι του αντιεξουσιαστικου χώρου "Φαβέλα ".

Ο άνθρωπος που έζησε καρέ  - καρέ εκείνο το εκρηκτικό βράδυ περιγράφει στο Star τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να σβήσει τη φωτιά για να μην τυλιχθεί το κτίριο στις φλόγες: «Άκουσα το μπαμ, είχε πάρει φωτιά εδώ την έσβησα εγώ…»

Με την αυτοαποκαλούμενη ακροδεξιά οργάνωση "ΑΠΕΛΛΑ" φέρονται να συνδέονται οι νεαροί που συνελήφθησαν σήμερα.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Μετά από εφόδους στα σπίτια των συλληφθέντων ηλικίας οι δυο 19 ετών, ο τρίτος 20 και ο τέταρτος 26, βρέθηκαν όπλα τύπου "airsoft" , δύο φυσίγγια, κάλυκες  πολεμικού όπλου, μαχαίρια και σουγιάδες, 2 γκαζάκια εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες, τρικάκια της "Χρυσής Αυγής" και της "ΑΠΕΛΛΑ", βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου, αυτοκόλλητα με σβάστικα, σημαία της 21ης Απριλίου 1967, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Όποιος δει προσεκτικά τα τρικάκια θα καταλάβει τι ακριβώς πιστεύει η ακροδεξιά αυτή ομάδα. Η αντιτρομοκρατική ψάχνει εάν υπάρχει έμμεση ή άμεση σχέση των συλληφθέντων με την ακροδεξιά οργάνωση "Κομπακ 18 ", που δραστηριοποιείται στην Αγγλία.

Η Λιάνα Κανέλη  καταθέτοντας στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή, την χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση: «Η Χρυσή Αυγή είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένη που δεν κινείται κανένα μέλος χωρίς την εντολή του αρχηγού. Η επίθεση εναντίον μου ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός θα τους κυνηγήσουμε και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Ρουπακιάς δεν ήταν περαστικός, αλλά εκπαιδευμένος σφαγέας, μαχαιροβγάλτης…»

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top