Αυτοψία STAR: Υπό διάλυση η Ευελπίδων - Υγρασία, σοβάδες που πέφτουν και εκτεθειμένα αρχεία στις τουαλέτες

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ

Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι αναγκάζονται να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες. Η αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα στα κτίρια της Ευελπίδων σοκάρει.

Δυστυχώς η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει παρά μόνο εικόνες, αλλά και αυτές, όπως θα δείτε στο video, είναι αρκετές για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Στο κτίριο 5 ο προθάλαμος θυμίζει… παλιατζίδικο όπου έχουν πετάξει παλιά έπιπλα και διαλυμένες καρέκλες. Ακριβώς δεξιά είναι η τουαλέτα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά θυμίζει αποθήκη για σφουγγαρίστρες και σακούλες με σκουπίδια. Οι πόρτες δεν κλείνουν καθώς έχουν σπάσει, ενώ και οι τοίχοι είναι γκρεμισμένοι.

Στις τουαλέτες μάλιστα που δεν λειτουργούν, έχουν βάλει ως… ειδοποίηση έναν αναποδογυρισμένο κάδο απορριμάτων! Και σε άλλο κτίριο επικρατεί η ίδια κατάσταση, μόνο που σε αυτό δεν λειτουργούν καθόλου οι τουαλέτες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Μια δυο φορές την ημέρα να καθαρίσουν, να ρίξουν νερό… δεν τις χρησιμοποιούμε καν τις τουαλέτες», λέει στο Star ο Χάρης Παπουτσάκης, δικηγόρος.

Όμως το πιο σοβαρό θέμα όσον αφορά την ασφάλεια είναι το γεγονός ότι υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από το παραθυράκι της τουαλέτας σε δικαστικούς φακέλους, καθώς η διαχωριστική σίτα έχει ξεκολλήσει.

Τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στις τουαλέτες, αλλά και στις δικαστικές αίθουσες. Οι τοίχοι έχουν ξεφτίσει και πέφτουν οι σοβάδες από ταβάνια.

Όσο για τον προθάλαμο των αιθουσών, θυμίζει… παράγκα. Όπως λένε οι εργαζόμενοι, επισκευές γίνονται αλλά τη μία μέρα φτιάχνεται κάτι και την άλλη μέρα χαλάει κάτι άλλο…

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top