Σημαντικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Λαμίας - Γιατροί εργάζονται μέχρι λιποθυμίας!

Σε «αρρυθμία» το σύστημα υγείας

Στα όρια των αντοχών τους, βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Στη Λαμία η αναισθησιολόγος παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις της, εν ώρα εργασίας. Δούλευε σε εφημερία για  τρεις συνεχόμενες ημέρες.

«Σταμάτησε η εφημερία της όταν δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Στην τρίτη ημέρα της εφημέρευσης ένιωσε χαμηλή πίεση πονοκέφαλο και νοσηλεύτηκε», λέει ο Δημήτρης Λαζάρου, πρόεδρος ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Φθιώτιδας.

Η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Λαμίας, κάλυπτε τους δύο συναδέλφους της, που είχαν αναρρωτική άδεια και η ίδια δεν είχε περιθώριο για ξεκούραση. Από την κόπωση παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις της, εν ώρα εργασίας.

Στο νοσοκομείο Λαμίας οι 8 οργανικές θέσεις στο αναισθησιολογικό τμήμα,  καλύπτονται με δύο μόνιμους και έναν  γιατρό από απόσπαση. Ως νομαρχιακό, το νοσοκομείο εφημερεύει διαρκώς καλύπτοντας τις ανάγκες της Φθιώτιδας, της Β. Εύβοιας, Καρπενησίου και Φωκίδας, με έναν αναισθησιολόγο, έναν ογκολόγο και μόλις 4 γιατρούς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Πηγαίνουν να γεννήσουν στα… Σκόπια ελλείψει παιδιάτρου στη Φλώρινα

Στη Φλώρινα  η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, δεν λειτουργεί καθώς σύμφωνα με την  ΠΟΕΔΗΝ η μοναδική παιδίατρος έχει άδεια τοκετού. 

«Υπάρχουν γυναικολόγοι αλλά παραπέμπονται οι γυναίκες στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα κι επειδή είναι μακριά προτιμούν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο των Σκοπίων», λέει ο Μιχαλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τις «αρρυθμίες» του συστήματος υγείας ενισχύουν και οι ειδικευόμενοι γιατροί, που γυρίζουν την πλάτη στο ΕΣΥ, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι στο νοσοκομείο Γεννηματά της Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών και οι εργαζόμενοι του διοικητικού τομέα, παραπέμπουν  τους  ασθενείς σε γιατρούς ειδικοτήτων.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top