Πέταγμα στην ελευθερία για τον Οδυσσέα, ένα αρσενικό γεράκι

Αγέρωχος και υγιής ξανά ανοίγει τα φτερά του για ένα ταξίδι στα σύννεφα

Πέταγμα στην ελευθερία έκανε σήμερα ένα αρσενικό γεράκι το οποίο είχε βρεθεί τραυματισμένο σε αυλή στο Μαρούσι.

«Κάποιος περίοικος πήρε τηλέφωνο την άνιμα. Το πήγε. Το έκαναν καλά .100% επανήλθε. Μετά από εκεί και πέρα ήταν δουλειά δική μου να το πάρω να το γυμνάσω να το φέρω στο 100% των δυνατοτήτων του για να μπορέσουμε να το απελευθερώσουμε και την επόμενη ώρα αμέσως να κυνηγήσει» δήλωσε ο Σταύρος Αθανασίου, εκπαιδευτής γερακιών.

Αγέρωχος και υγιής ξανά ανοίγει τα φτερά του για ένα ταξίδι στα σύννεφα…Είναι το αρσενικό ταίρι ενός ζευγαριού γερακιών που εδώ και 2 χρόνια έχουν φτιάξει τη φωλιά τους στο μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Το μοναδικό αυτό γεράκι ανήκει στο είδος πετρίτη. Μπορεί να πετάξει με 440 χιλιόμετρα την ώρα, να δει 10 χιλιόμετρα μακριά όμως δυστυχώς σε μια κάθετη πτήση του τραυματίστηκε στο φτερό και το πόδι. Σήμερα θα πετάξει ξανά για να βρει την Πηνελόπη του, αφού οι άνθρωποι που το περιέθαλψαν το ονόμασαν Οδυσσέα.

«Τώρα που μιλάμε τα ζευγάρια ξαναβρίσκονται αρχίζουν να ερωτοτροπούν. Αρχίζουν να σκέφτονται που θα φτιάξουν τη φωλιά τους και ήταν πάρα πολύ σημαντικό να μην μείνει η θηλυκιά μόνη, να ξέρει ότι επέστρεψε ο σύζυγος και ελπίζω να κάνουν τα μωρά τους και φέτος» είπε η Μαρία Γανώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας άγριας ζωής Ανίμα.

Τα γεράκια έχουν κάνει σπίτι τους το Μέγαρο του ΟΤΕ

Οι υπάλληλοι δεν συμβιώνουν μόνο με τον Οδυσσέα και την Πηνελόπη. Το κτίριο αποτελεί βάση της επικράτειας για ένα ακόμη είδος γερακιού που ονομάζεται Βραχοκιρκίνεζο.

«Τα γεράκια έχουν κάνει σπίτι τους το μέγαρο του ΟΤΕ . Είναι πραγματικά εκπληκτικό να εργάζεσαι σε ένα κτίριο και να βλέπεις γεράκια να πετούν έξω από το γραφείο σου και πολλές φορές να έρχονται να κουρνιάζουν στο παράθυρο σου» δήλωσε η Σταυρούλα Αγγελοπούλου, υποδιευθύντρια εταιρικής υπευθυνότητας του ομίλου ΟΤΕ.

«Είναι πολύ στρατηγική θέση για τα είδη των γερακιών γιατί είναι πολύ ψηλό κτίριο και έχει ορατότητα παντού ώστε να το έχει ένα πολύ καλό ορμητήριο» εξήγησε ο εκπαιδευτής.

Στην Αττική πετρίτες έχουν καταγραφεί πέρα απ'το Μαρούσι, στο όρος Αιγάλεω, στο κτίριο του ΟΛΠ στον Πειραιά καθώς και στον Υμηττό.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ