Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη ζητούν να μάθουν την αλήθεια - «Συμβόλαιο θανάτου» ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Ο Χάρης, ο «Ψηλός» και τα 30.000 ευρώ

Εξοργισμένη η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, που ακούει άλλη μια εκδοχή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της.

«Δυστυχώς δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στην οικογένεια, την οποία εξακολουθεί και βασανίζει με την όλη του συμπεριφορά ως κατηγορούμενος. Μας παίζει το μαρτύριο της σταγόνας και δεν μας λέει. Αφού γνωρίζει και λέει ότι γνωρίζει γιατί δεν αποκαλύπτει! Την ερχόμενη Τρίτη θα κληθεί πάλι για συμπληρωματική απολογία», λέει η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης εφοριακού.

«Το είπα από την αρχή ότι σκότωσαν το παιδί μου λόγω της δουλειάς της»

Ο πατέρας της Δώρας, Κώστας Ζέμπερης, ξεσπά στο Star: «Εγώ δεν το είπα από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί το σκότωσαν από μια υπόθεση που είχε στα χέρια της; Τα λόγια της Δώρας που μου είπε μπαμπά με απειλούνε και της είπα Δώρα παραιτήσου και πήγαινε στο εξωτερικό να γλιτώσεις τη ζωή σου. Θα του έλεγα να βγει να τους ονομάσει και θα του έδινα ελαφρυντικά γιατί αυτό είναι ένα παράσιτο της κοινωνίας, για να πάρει τα λεφτά το έκανε αλλά οι άλλοι που τον βάλανε; Αυτοί είναι οι δολοφόνοι οι πραγματικοί».

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι όλοι οι δικοί της άνθρωποι. Ένα μόνο πράγμα ζητούν. Να μάθουν γιατί δολοφονήθηκε η Δώρα τους.

«Ένιωσα οργή πολύ και πόνο πολύ, πάλι. Το ήξερα από την αρχή ότι έτσι είναι. Δεν ξέρω αν είναι όντως από τη δουλειά της ή αν κάποιοι χρησιμοποιούν τη δουλειά της», λέει συγκλονισμένη η Μαρία Ζέμπερη, θεία της 32χρονης.

Μετά το 40σέλιδο υπόμνημα που έγραψε ο ίδιος ο κατηγορούμενος μέσα στις φυλακές Δομοκού, στις 22 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως δύο άντρες τον έβαλαν να δολοφονήσει την 32χρονη Δώρα και θα του έδιναν 30.000 ευρώ. Ανέφερε μόνο το μικρό όνομα του ενός άντρα.

Τι ισχυρίστηκε ο δολοφόνος

 Μετά από αρκετή ώρα έφτασε ο δικηγόρος μαζί με έναν άλλο άντρα τον οποίο του σύστησε ως Χάρη. Κατά την συνάντηση αυτή του είπε ότι έχει μια δουλειά για εκείνον από την οποία θα έβγαζε 30.000 ευρώ. Αλλά θα έπρεπε να του πει προκαταβολικά αν θα την κάνει ή όχι γιατί αν του έλεγε περί τίνος πρόκειται δε θα υπήρχε επιστροφή. Δέχτηκε και του είπε ότι υπάρχει μια κοπέλα η οποία είναι κακιά και έχει καταστρέψει οικογένειες και τη θέλει να τη βγάλει από τη μέση για 3, 4 μήνες πριν το 2018. Επίσης του είπε ότι προσπάθησε να την απομακρύνουν από την εργασία της αλλά δεν ήταν δυνατόν γιατί ήταν έμπιστη.

«Δίνει μια τέτοια ιστορία και δεν μπορώ να αντιληφθώ και που τον βοηθάει. Είναι εύκολο αυτός ο άνθρωπος και από μέσα από τις φυλακές να χειραγωγηθεί και να του πει κάποιος τι θα κάνει. Αν δεν προκύψουν στοιχεία νέα που να αποδεικνύουν τα λεγόμενα του θα μιλάμε πλέον για αερολογίες ενός κατηγορούμενου», επισημαίνει ο Αποστόλης Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της Δώρας.

Συνάδελφοι Δώρας: «Δεν μας είχε πει ότι δεχόταν απειλές»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η άτυχη Δώρα λίγες ώρες πριν από την δολοφονία της είχε παραδώσει διαπιστωτικό σημείωμα ελέγχου για επιχείρηση στη Σάμο με πρόστιμο 1,5 ή 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση ωστόσο δεν φαίνεται να έχει σκιές. Η 32χρονη δεν είχε παραπονεθεί ποτέ σε συναδέλφους της ότι δέχεται απειλές από ελεγχόμενους, ενώ ήταν ελεγκτής με εμπειρία μόλις 2 ετών.

Το Star βρέθηκε στην Α’ Εφορία Πειραιά και στο γραφείο που εργαζόταν η Δώρα Ζέμπερη. Τίποτα δεν έχει πειραχτεί εδώ και όλοι οι φάκελοι έχουν παραδοθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ελεγχθούν.

Η κυρία Α. Γερακούδη, διευθύντρια Α’ Εφορίας Πειραιά, ξεκαθαρίζει ότι η 32χρονη δεν χειριζόταν κάποια υπόθεση διαφορετική από τους υπόλοιπους ελεγκτές της ΣΔΟΕ και ότι η Δώρα δεν της είχε αναφέρει ποτέ ότι δεχόταν απειλές.

Στα στέκια όπου σύχναζε ο Μανώλης Σοροπίδης, οι τοξικομανείς υποστηρίζουν πως ο 58χρονος λέει ψέματα: «Όλα αυτά που λέει είναι του μυαλού του. Πράος ήταν».

«Ψέματα λέει. Εσύ πιστεύεις ότι θα έδιναν σε αυτόν 30.000; Δεν θα έπιαναν έναν Αλβανό; Αυτόν θα πιάνανε;»

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top