Με σοβαρά προβλήματα λειτουργούν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Έξαρση των ιώσεων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη η ΠΟΕΔΗΝ.

Mορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει τα προβλήματα των νοσοκομείων στη χώρα μας και κυρίως αυτά της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, το 2018 «έκανε ποδαρικό» με πολλά κλεισίματα: έκλεισε το τμήμα παιδιατρικής στη Φλώρινα, με αποτέλεσμα μητέρες που θέλουν να γεννήσουν και παιδιά που είναι άρρωστα να πηγαίνουν στα Σκόπια για να κάνουν εξετάσεις.

Ακόμη, καρκινοπαθείς δεν μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους, καθώς δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Επιπλέον, κάτι τραγικό, αλλά πολύ ελληνικό: στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, ένα Νοσοκομείο με πολλές ειδικότητες, ενώ θα έπρεπε να κάνει 8 εφημερίες, κάνει 13.

Επιπλέον, όταν ένας ασθενής θέλει να πάει στα επείγοντα εξωτερικά περιστατικά, πρέπει πρώτα να δηλώσει το πρόβλημά του σε άτομο του διοικητικού προσωπικού, το οποίο θα αποφασίσει σε ποιο γιατρό θα πάει! Ουσιαστικά δεν υπάρχει τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Παράλληλα, υπάρχει έξαρση των ιώσεων του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού κυρίως σε παιδιά και ηλικιωμένους. Όπως είναι γνωστό, όσοι είναι από 60 ετών και πάνω θα πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια.

Όσον αφορά τα φάρμακα που χρειάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει επάρκεια στα φαρμακεία, ενώ αντίθετα εντοπίζεται έλλειψη σε ορισμένα αντιβιωτικά.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top