Συγκλονίζει η μαρτυρία της 82χρονης που της επιτέθηκαν Ρομά στη Σπάρτη: «Φοβάμαι, κοιμάμαι με τον σταυρό στο χέρι»

Θύμα του ίδιου ανηλίκου δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα

Συμμορίες ανηλίκων σπέρνουν τον φόβο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Σπάρτη, οι κάτοικοι έχουν μετατρέψει τα σπίτια τους σε φρούρια. Το τελευταίο θύμα της συμμορίας ανηλίκων, η 82χρονη γυναίκα από τις Αμύκλες, ξεσπά στο Star και συγκινεί.

«Χωρίς δόντια, χωρίς μέση.. Περίμενα την κόρη μου να γυρίσει να μου κάνει ένα μπάνιο. Πώς να πάω σπίτι μου μόνη μου; Φοβάμαι μη μου κάνουνε μεγαλύτερη ζημιά στο σπίτι μου, κάτω.

Είμαστε σε άσχημη κατάσταση. Εκείνα τα κακά χρόνια που το κλειδί ήτανε στην πόρτα και κάναμε παρέες και λέγαμε τα αστεία μας και τώρα δεν μπορούμε να μπούμε ούτε στην αυλή μας. Είναι δραματική η κατάσταση. Εγώ σαν Ελληνίδα ντρέπομαι». 

Η φωνή της κυρίας Τούλας Χίου σπάει.. Στα 82 της χρόνια έπεσε για δεύτερη φορά θύμα των συμμοριών ανηλίκων που δρουν στην περιοχή.

«Mου είχανε ξαναπάρει την τσάντα με 180 ευρώ.  Αλλά εγώ έχω τα αγαπημένα μου πρόσωπα σε φωτογραφίες που είναι παλιές, το βιβλιάριο της σύνταξης του άντρα μου. Τουλάχιστον δεν μου έριχνε στο περιβόλι μου, αυτά τα πράγματα που για μένανε είναι κειμήλιο. Γιατί με συντροφεύουνε. Είμαι μόνη μου στο σπίτι και είμαι με τις φωτογραφίες και τον πόνο μου λέω». 

Η γυναίκα φτάνει στην αυλή του σπιτιού της με ταξί.. ο οδηγός βλέπει τους νεαρούς και της επισημαίνει να προσέχει… περιμένει να μπει και έπειτα φεύγει.

Οι νεαροί όμως έχουν στήσει καρτέρι. Ανοίγουν την συρόμενη πόρτα και αναγκάζουν τη γυναίκα να επιστρέψει για να την κλείσει. Έπειτα κάνουν σαφές ότι στόχος τους είναι η τσάντα.

Μπαίνουν στην αυλή και  προσπαθούν να αρπάξουν την τσάντα της γυναίκας. εκείνη αντιστέκεται. Την τραβάνε με δύναμη από τις σκάλες.. την πετάνε κάτω και την ρίχνουν με το πρόσωπο στο τσιμέντο. Από το στόμα και την μύτη της τρέχουν αίματα.

Οι δύο νεαροί απομακρύνονται ο τρίτος όμως, ο 13χρονος αρχηγός, έχει το θράσος να επιστρέψει για να πάρει την τσάντα δίπλα από την αβοήθητη γυναίκα.

Αφού βγαίνει από το νοσοκομείο, θα αναγνωρίσει τους νεαρούς στο αστυνομικό τμήμα.

«Στην αρχή δεν το παραδεχόταν το παιδί ότι ήταν, μετά  μπροστά στην αστυνομία στην Σπάρτη ζήτησε συγγνώμη. Και του λέω, τι να την κάνω τη συγγνώμη».

Τα σπίτια στο χωριό έχουν μετατραπεί σε οχυρά

«Δεν ορίζουμε τις περιουσίες μας. Έχουν καταστραφεί όλα. Είμαστε με τα κλειδιά στα χέρια. Κινδυνεύουμε. Μπαίνουν στα σπίτι μας, στις αποθήκες. Κλέβουν τα πάντα. Τα σπίτια μας έχουν γίνει φυλακές.

Ο γαμπρός της κυρίας Τούλας καταγγέλλει στο Star τη δράση συμμοριών και ζητά αστυνόμευση για να μην ερημώσει το χωριό: «Δεν ήταν αρκετά μόνο τα κάγκελα, δεν ήταν αρκετά μόνο τα συρματοπλέγματα. Κλείσαν τα κοτέτσια.  Κατέβαιναν να ταΐσουν τις κότες το σούρουπο και τους περίμεναν με μαχαίρια  να τους ληστέψουν να τους σκοτώσουν». 

Η 82χρονη γυναίκα βρίσκεται στην Αθήνα και αναρρώνει κοντά στην οικογένειά της. Φοβάται, όπως λέει, να γυρίσει πίσω: «Φοβάμαι και κοιμάμαι μόνο με τον σταυρό στο χέρι από τα Ιεροσόλυμα».  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top