Mετά τα χιόνια έρχεται η λιακάδα - Τα πιο ζεστά Θεοφάνεια των τελευταίων ετών

Δείτε εντυπωσιακά χιονισμένα πλάνα - Πρώτη ανάρτηση: 05-01-2018 15:45

Η κακοκαιρία εξπρές που έντυσε χθες στα λευκά τη βόρεια Ελλάδα και κράτησε δεμένα τα πλοία σε αρκετά λιμάνια της χώρας υποχωρεί για να δώσει τη θέση της στα πιο ζεστά Θεοφάνεια των τελευταίων ετών.

Ο καπετάνιος του πλοίου της γραμμής που έφτασε χθες το βράδυ στη Νάξο επιστράτευσε όλη του τη δεξιοτεχνία για να τιθασεύσει τα κύματα και να πλησιάσει στην προβλήτα του λιμανιού. Τελικά όλα πήγαν κατ΄ ευχήν και η νταλίκα με προορισμό το νησί κατέβηκε με ασφάλεια από τον καταπέλτη του ferry boat.

Καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί με γοργά βήματα, αυτό που μένει για να μας θυμίζει τον πρώτο χιονιά του 2018 είναι τα εντυπωσιακά χιονισμένα πλάνα που ανεβάζουν στο διαδίκτυο ερασιτέχνες και επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Από αυτά ξεχωρίζουν μία πτήση με drone πάνω από το Βοϊο στην Κοζάνη, ένα οδοιπορικό με το αυτοκίνητο στην κατάλευκη Καλλιπεύκη της Λάρισας και ένα time lapse της παγωμένης Πτολεμαϊδας.

Από αύριο και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας περίπου ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι αρκετά καλός με ασθενείς ανέμους και λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς και στη δυτική Ελλάδα ακόμα και τους 19 βαθμούς.

Τα πιο ζεστά Θεοφάνεια των τελευταίων ετών

Χαρακτηριστικά, ανήμερα τα Θεοφάνεια το θερμόμετρο θα δείξει 19 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα και στο Αργος, 18 στην Αθήνα, 17 στη Ρόδο και 15 στις Σέρρες, ενώ έπεται και συνέχεια.

Τις επόμενες τρεις με τέσσερεις ημέρες στη χώρα μας θα έχουμε μετεωρολογικές συνθήκες που θα ταιριάζουν με αυτές που επικρατούν συνήθως όταν έχουμε αλκυονίδες ημέρες.

Όπως φαίνεται οι ζεστές αλκυονίδες ημέρες του χειμώνα που ανατέλλουν στη χώρα μας γύρω στα μέσα Ιανουαρίου θα είναι και φέτος πιστές στο ραντεβού τους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top