Παραλίγο τραγωδία! Έντεκα άτομα χάθηκαν στο όρος Αράκυνθος

Απαραίτητα τα μέρα ασφαλείας ακόμα και για μια απλή πεζοπορία

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό δυστύχημα στη Βασιλίτσα, σημειώθηκε νέα περιπέτεια στο βουνό. Αυτή τη φορά, κινδύνεψαν έντεκα άτομα που είχαν πάει για πεζοπορία στην Αιτωλοκαρνανία. Μεταξύ αυτών ήταν και μικρά παιδιά.

11 άτομα,  γονείς, παιδιά, φίλοι.. Ξεκίνησαν όλοι μαζί από το Μεσολόγγι για έναν απλό… περίπατο στο βουνό! Η εκδρομή τους όμως εξελίχθηκε σε... περιπέτεια, όταν έχασαν τον προσανατολισμό τους στο όρος Αράκυνθο στην Αιτωλοακαρνανία.

Μέλος της ομάδας πεζοπορίας δήλωσε στο Star: «Εγώ ήμουν με την οικογένειά μου, δηλαδή με τη γυναίκα μου και τα τέσσερα μου παιδιά. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Είχαμε όμως μαζί μας νερό. Ο μικρούλης μας εκεί ήταν λίγο φοβισμένος»!

Ο Κων/νος Κυριακόπουλος, διοικητής της δυτικής περιφέρειας πυροσβεστικής, λέει στο Star:  «Τους βρήκαμε στο βουνό, τους βάλαμε μέσα σε οχήματα δικά μας μεταφοράς προσωπικού και τους κατεβάσαμε στην πόλη του Μεσολογγίου. Χαίρουν άκρας υγείας, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!»

Μια απλή πεζοπορία σε κάποιο ορεινό σημείο μπορεί να εξελιχθεί σε... επικίνδυνη περιπέτεια, αν δεν γνωρίζεις τους κινδύνους που κρύβει το βουνό.

Ο κύριος Στέφανος Σιδηρόπουλος, εκπαιδευτής πεζοπορίας βουνού  με πολυετή εμπειρία, εξηγεί: «Καταρχήν πλέον πολλοί επισκέπτονται τα δάση. Αυτό ειναι καλό, όμως πρέπει να έχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Δηλαδή, να έχουμε δει το μετεωρολογικό δελτίο, να έχουμε χρήσιμα τηλέφωνα (δασαρχείο πυροσβεστική) και να είναι μαζί μας κάποιος με εμπειρία που να γνωρίζει το μονοπάτι».

Απαραίτητος είναι κι ο κατάλληλος εξοπλισμός

«Ένα καλό ζευγάρι παπούτσι, σωστή ένδυση σε σχέση με τον καιρό και αυτά τα battons για μέση και γόνατα σε ανηφόρα και κατηφόρα».

Η περιπέτεια που έζησε η ομάδα του Μεσολογγίου συνέβη λίγα 24ωρα μετά το δυστύχημα του άτυχου Απόλλωνα Ψαρουδάκη στη Βασιλίτσα. Ο 32χρονος ήταν λάτρης των extreme sports.

Εκτός από το snowboard λάτρευε και την ποδηλασία στο βουνό.. Στο video θα τον δείτε ποζάρει για λογαριασμό αθλητικού περιοδικού στο Λουξεμβούργο, όταν τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε…

 

Δείτε  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top