Το μπαράζ σεισμών στην Ελλάδα «στο μικροσκόπιο» των σεισμολόγων

Δεκάδες σεισμούς κατέγραψαν την τελευταία εβδομάδα οι σεισμογράφοι

Προβληματισμό έχει  δημιουργήσει στους σεισμολόγους  το μπαράζ σεισμών που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στον ελλαδικό χώρο.Οι σεισμοί στο Κιλκίς, την Κω και τον Κορινθιακό κόλπο  έχουν  μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, οι οποίοι μελετούν λεπτό προς  λεπτό τη σεισμική ακολουθία.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δεκάδες σεισμούς  κατέγραψαν την τελευταία εβδομάδα οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα. Στο Κιλκίς μέσα σε 24ωρο είχαμε  35 σεισμούς με τον μεγαλύτερο μεγέθους  4.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στην Κω το ρήγμα της Αλικαρνασού  έδωσε τα ξημερώματα σεισμό 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ .Το ίδιο ρήγμα είχε δώσει και τον φονικό σεισμό  του Ιουλίου, μεγέθους 6.6 βαθμών.

Στον Κορινθιακό κόλπο  ο σεισμός από το ρήγμα των Αντικύρων 4.6 ρίχτερ ταρακούνησε ακόμα και στην Αθήνα παραμονή Πρωτοχρονιάς. 

Όλα τα ρήγματα είναι γνωστά στους σεισμολόγους και έχουν δώσει μικρούς αλλά και μεγάλους σεισμούς. Το σμήνος των σεισμών έχει  σημάνει συναγερμό στους σεισμολόγους,  ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι στο Κιλκίς.

Αυτό  που τρομάζει τους επιστήμονες  είναι να μην ενεργοποιηθεί κάποιο μεγάλο ρήγμα όπως αυτό της Ανατολίας.

 

 

Δείτε  το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top