Αποκλειστικό Star: «Έχασα τον σύζυγό μου στον Εύηνο ποταμό, πήγε για ράφτινγκ και δεν γύρισε ποτέ... »

Οι υπεύθυνοι δεν είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας

Η τραγωδία με τον άτυχο σκιέρ στη Βασιλίτσα  ξύπνησε μνήμες από μια άλλη τραγωδία που συνέβη πριν ενάμιση χρόνο στον Εύηνο ποταμό. Ένας άνδρας 57 ετών είχε πνιγεί τότε την ώρα που έκανε ράφτινγκ. Η σύζυγός του, μιλώντας αποκλειστικά στο Star, υποστηρίζει  ότι ο θάνατος του οφείλεται σε παραλείψεις  και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 15 Μαίου του 2016 όταν ο Δημήτρης Αθανασόπουλος με 4 φίλους του έκαναν ράφτινγκ στον Εύηνο ποταμό. Μια βόλτα που μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξε σε τραγωδία.  

Η Αριάδνη Αθανασοπούλου δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως ο σύζυγός της χάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά: «Γύρισαν όλες οι βάρκες και οι δίνες ήταν τρομακτικές, όλα τα παιδιά έπεσαν μέσα στις δίνες. Ο άτυχος ήταν ο άντρς μου, έπεσε μέσα στις δίνες. Φορούσε το σωσίβιό του και δεν τονάφηνε να κλάνειο ούτε μια βουτιά για να μπορέσει να σωθεί. Μπήκαν μέσα εκεί χωρίς να ξέρουν ότι είναι χαλασμένες οι πίστες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μέσα σε ένα μέτρο νερό, γιατί ακριβώς ένα μέτρο είναι, έφυγε ο Δημήτρης».

Ήταν ένα ολυμπιακό έργο, φτιαγμένο από το 2013, το οποίο δεν ερεύνησε κανείς εάν έπρεπε να φτιαχτεί.

Η κυρία Αθανασοπούλου έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ζητά να μάθει γιατί ο άνθρωπός της χάθηκε στα νερά του Εύηνου: «Θέλω να φτάσω στο δικαστήριο, να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που άφησαν τον άντρα μου να πεθάνει, να με κοιτάξουν στα μάτια και να μου πούνε γιατί. Δεν υπάρχει περίπτωση ο άντρας μου να έφυγε έτσι».

Η Ανδριανή Αθανασοπούλου υποστηρίζει ότι τόσο ο σύζυγός της όσο και οι φίλοι του είχαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο 57χρονος έκανε ράφτινγκ για πάνω από 30 χρόνια γυρνώντας τα περισσότερα ποτάμια της Ελλάδας. Στον Εύηνο πήγαινε για τρίτη φορά. Έμελλε να είναι και η τελευταία…

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top