Ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό – Έγινε αισθητός σε Αττική και ολόκληρη την Πελοπόννησο

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:02 το πρωί της Κυριακής στον Κορινθιακό κόλπο αναστατώνοντας τους κατοίκους της πόλης, αλλά και της Αττικής, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην παραλία Δομβραίνας στον Κορινθιακό Κόλπο.

(Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκας)

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η περιοχή αυτή, που βρίσκεται κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, καθώς στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια από τις Αλκυονίδες, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Το Ευρωμεσογειακό δίνει επίκεντρο 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Μάλιστα σημείωσε ότι προς το παρόν υπάρχει μια επιφυλακτικότητα για το αν ήταν ο κύριος ο σεισμός και πρόσθεσε ότι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα  ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο μέχρι και την Καλαμάτα.

Αρχικά η εκτίμηση του Γεωδυναμικού για τον σεισμό ήταν 4,7 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό έκανε λόγο για σεισμό 5,2 ρίχτερ, αργότερα όμως αναθεωρήθηκε το μέγεθος της δόνησης.