Συγκινούν οι προσφορές αγάπης - Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άπορους

«Και αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια είναι άνθρωποι»

Συγκινεί η κίνηση ανθρωπιάς ενός ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Νέα Μάκρη, ο οποίος καλεί τους άπορους να μπουν μέσα για να τους προσφέρει δωρεάν φαγητό. Και δεν είναι ο μόνος.

Ραγίζει η καρδιά του κάθε φορά που έβλεπε συμπολίτες του να πεινούν και να ψάχνουν στα σκουπίδια.  Έτσι αποφάσισε να τους ανοίξει την πόρτα του ψητοπωλείου του και να τους προσφέρει απλόχερα λίγο φαγητό.

«Και αυτοί που ψάχνουν στα σκουπίδια είναι άνθρωποι. Τους παρακαλάμε να μπουν μέσα να φάνε ένα σουβλάκι. Είναι μια γριούλα που έχει τον άντρα της στο νοσοκομείο και έρχεται κάθε Κυριακή στον Άγιο Εφραίμ και προσκυνάει. Μια φορά της έδωσα φαγητό και από τότε έρχεται κάθε Κυριακή. Μου λένε ευχαριστώ και το κάνουν με σκυμμένο το κεφάλι. Είμαστε μόνοι μας και μόνο αν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον θα επιβιώσουμε».

Αυτό έκανε και ο κύριος Λευτέρης που έχει κρεοπωλείο στον Πειραιά. Φέτος την Πρωτοχρονιά αποφάσισε να στρώσει τραπέζι σε 80 άπορες οικογένειες.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη τέτοιοι άνθρωποι που με τις πράξεις τους μας θυμίζουν ότι η ανθρωπιά ζει σε αυτό το «γκρίζο» σκηνικό.

 

 

 

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.