Προφυλακίστηκε ο πατροκτόνος του Ηρακλείου - «Φταίει το αλκοόλ» υποστήριξε στην απολογία του

Είπε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον πατέρα του

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του, ο 34χρονος πατροκτόνος, ο οποίος ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Ηράκλειο Κρήτης, είχε σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια,  τον πατέρα του, μετά από καυγά που είχαν. Την ώρα της απολογίας, έγινε η κηδεία του θύματος.

Στο αλκοόλ έριξε όλη την ευθύνη ο 34χρονος πατροκτόνος.  Στην απολογία του είπε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, και ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το θύμα, βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατροκτόνος, υποστήριξε ότι με τον μπαμπά του είχαν εξαιρετικές σχέσεις και δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν μια κακιά στιγμή. Δεν θυμάται γιατί τσακώθηκαν. Ο καυγάς έγινε λόγω του αλκοόλ. Είχαν καταναλώσει πολύ μεγάλες ποσότητες.

Ο δικηγόρος του πατροκτόνου, Κώστας Πατρικαλάκης, δήλωσε:  «Υπήρξε συμπλοκή δυο μεθυσμένων ανθρώπων που δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα και πήγαν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ζήτησε να γίνει εκ νέου εξέταση στον πελάτη του, διότι και ο ίδιος έφερε εκδορές από την πάλη που -όπως ισχυρίζεται- προηγήθηκε με τον πατέρα του, πριν τον πνίξει.

Μετά την απολογία του, αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η προφυλάκιση του πατροκτόνου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

 

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.