Γιατρός κατηγορούμενος για φακελάκι: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Βασιλεύει η διαφθορά στο ΕΣΥ

Ο επίορκος γυναικολόγος που πιάστηκε με φακελάκια στο μαιευτήριο Έλενα και χθες το πρωί χειρούργησε κανονικά, σήμερα δεν έκανε την προγραμματισμένη καισαρική. Το έγγραφο από τη διοίκηση του νοσοκομείου ήταν σαφές. Ο γιατρός τιμωρείται βάση νόμου, με το μέτρο αναστολής άσκησης καθηκόντων για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Ο γυναικολόγος μιλώντας αποκλειστικά στο Star υποστήριξε:

«Όλα θα κριθούν στο δικαστήριο. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Εκεί θα αποδειχτεί αν φταίω ή όχι».

Οι δηλώσεις των πολιτών στην κάμερα του Star είναι αποκαλυπτικές. Αρκετοί υποστηρίζουν πως οι ίδιοι δίνουν εν γνώσει τους φακελάκι, όχι απλά για να εξυπηρετηθούν καλύτερα, αλλά και για να τους ευχαριστήσουν για την προσοχή που έδειξαν,  τόσο στους ίδιους όσο και στους δικούς τους ανθρώπους.

Αρκετοί λένε πως ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους βασιλεύει το φακελάκι είναι η μείωση στις αποδοχές των γιατρών. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το 2009 ο διευθυντής του ΕΣΥ μαζί με τις εφημερίες και τα επιδόματα, έφτανε τις 4.300-4.500 ευρώ, όταν σήμερα με τα επιδόματα και τις εφημερίες φτάνει τα 2.200 ευρώ.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι ποινές που επιβάλλονται από τα πειθαρχικά συμβούλια χαρακτηρίζονται ως «ποινές χάδι». Έτσι οι επίορκοι γιατροί ξαναγυρίζουν στα πόστα τους. Συχνά όμως το σώμα επιθεωρητών δημόσιας υγείας κάνουν ένσταση σε αυτές τις περιπτώσεις και οι γιατροί περνούν ξανά από το πειθαρχικό.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top