Η επέλαση της «Ηλέκτρας» - Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία Ηλέκτρα,  το οποίο από το πρωί επηρεάζει τη χώρα μας, με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά. Από το Σάββατο, ωστόσο, το νέο κύμα κακοκαιρίας εξασθενεί παραχωρώντας τη θέση του σε μια... ανοιξιάτικη παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η «Ηλέκτρα», αφού  οργανώθηκε πάνω από τη Βόρεια Ιταλία, συνέχισε την... πορεία της προς τα ανατολικά, φέρνοντας στη χώρα μας ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Φαινόμενα που το πρωί ήταν πιο έντονα  στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του  Αστεροσκοπείου, ως τις 14:00 το μεσημέρι, κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη Δωδώνη και τα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 90 χιλιοστά, στα Θεοδώριανα Άρτας και στο Πάπιγκο Ιωαννίνων με 86 χιλιοστά , στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας με 77 χιλιοστά και στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων,με 64 χιλιοστά βροχής.

Καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, Αττική

Στη διάρκεια της νύχτας σήμερα αλλά και αύριο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός με τις βροχές να είναι πιο έντονες και να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα . Θα χιονίσει στα ορεινά , όμως σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα και οι χιονοπτώσεις φαίνεται να είναι πιο πυκνές και μεγαλύτερης διάρκειας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. 

Φρέσκο χιόνι στα βουνά της Ελλάδας

Η πτήση drone πάνω από το κατάλευκο Μαίναλο και το χιονοδρομικό κέντρο -που άνοιξε τις πύλες του μόλις προχθές -  κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ μαγευτικά πλάνα από το γραφικό Μέτσοβο, όπου χιονίζει από το πρωί,  μας στέλνει βίντεο του “Forecast  Weather Greece”.    

Για το τέλος αφήσαμε μερικές υπέροχες εικόνες από τα ορεινά της χώρας, τα οποία ετοιμάζονται να υποδεχτούν το νέο έτος, φορώντας τα λευκά τους. Η έξοδος του 2017 όμως , όπως και το ποδαρικό του 2018 θα είναι  λαμπερά, αφού οι προβλέψεις δείχνουν λιακάδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασίες άνοιξης, ως και 19 βαθμούς Κελσίου!

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top