3.000 πλειστηριασμοί μόνο για την Αθήνα μέσα στο 2018

Ετοιμάζεται ρύθμιση για τη διεξαγωγή μόνο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί - μόνο για την Αθήνα -είναι προγραμματισμένοι να γίνουν μέσα στο νέο έτος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου για τη νέα χρονιά. Όμως ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος για όλη την Ελλάδα.

Χθες Τρίτη 27 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου υπήρξαν συλλογικότητες που διαμαρτύρονταν, καθώς και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ισχυριζόμενοι ότι ο Σύλλογος δεν είναι νόμιμος εφόσον έχουν παραιτηθεί μέλη της μειοψηφίας. Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί δεν έγιναν χθες και δεν θα γίνουν ούτε την επόμενη Τετάρτη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων.

Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την αποχή ή θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες στα Ειρηνοδικεία.

Ήδη το Υπουργείο Δικαιοσύνης προγραμματίζει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη διεξαγωγή μόνο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κάτι που προβλέπεται ότι θα γίνει από την άνοιξη και έπειτα. Μέχρι τότε οι πλειστηρισμοί θα γίνονται και στα Ειρηνοδικεία αλλά και ηλεκτρονικά.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top