Η Ελένη Αρβελέρ τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Το παρόν και το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης

Η Ελένη Αρβελέρ τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο, οι διεθνείς διακρίσεις και οι πρωτιές της στην ακαδημαϊκή κοινότητα αποτελούν για όλους τους Έλληνες εθνική παρακαταθήκη.

Η βυζαντινολόγος και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Ελένη Αρβελέρ μίλησε για την Ευρώπη του σήμερα και του αύριο στην κατάμεστη αίθουσα του εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της συμπρωτεύουσας.

«Η Ευρώπη είναι θέμα αυτών που θεωρούν την Ευρώπη ως έννοια, ως όνειρο, ως όραμα, ως καλύτερη ζωή, δηλαδή είναι θέμα κορυφής», τόνισε η κυρία Αρβελέρ.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Μασούτης απένειμε στην διαπρεπή Ελληνίδα ιστορικό της ύψιστη τιμητική διάκριση του φορέα.

Ο κύριος Μασούτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος και ευελπιστώ ότι η Ελλάδα έχει περάσει και πιο δύσκολα και τα χει καταφέρει, γιατί όχι και τώρα; Αυτό που θα δώσω μεγάλη βαρύτητα τους επόμενους μήνες είναι να συντονιστούμε μέσα από την ένωση επιμελητηρίων για να είναι η φωνή μας πιο δυνατή».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top