Περιορίστηκε η ρύπανση από το ναυάγιο ανοιχτά της Μυκόνου

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Μία κηλίδα μήκους 200 μέτρων και πλάτους 5 επισήμανε αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος στις βορειοανατολικές ακτές του Τραγονησίου, λίγο πιο μακριά από την σπηλιά όπου ξέβρασαν τα αγριεμένα κύματα του Αιγαίου το Παναμέζικο φορτηγό, το οποίο ταξίδευε για την Αμμόχωστο φορτωμένο αλεύρι.

"Κατ αρχήν ανησυχήσαμε γιατί από τη στιγμή που στις ακτές του νησιού μας είχαμε ναυαγούς ήταν κάτι που μας έβαλε όλους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ωστόσο αυτό γρήγορα αντιμετωπίστηκε και φυσικά από την πρώτη στιγμή το κύριο και το πρώτιστο μέλημα όλων μας ήταν να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα ρύπανσης", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κούκας, Δήμαρχος Μυκόνου στο STAR.

ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ

Μετά την περιπετειώδη και επιτυχημένη διάσωση του πληρώματος κόντρα στον καιρό και αμέσως μόλις έπεσε κάπως ο άνεμος, ανέλαβαν δράση τα συνεργεία απορύπανσης τα οποία τοποθέτησαν αρχικά πλωτά φράγματα γύρω από το πλοίο για να περιορίσουν την ζημιά και εν συνεχεία πρόχώρησαν στην απάντληση των καυσίμων από το μηχανοστάσιο.

Οι ναυτικοί που επέβαιναν στο καράβι, 9 Ουκρανοί και τρεις από το Αζερμπαϊτζάν, είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξένουνται ως αυτήν την ώρα με μέριμνα του δήμου στο κτίριο του Παλιού Λιμεναρχείου στη Χώρα.

 

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top