Ουρές χιλιομέτρων και προβλήματα στα εθνικά οδικά δίκτυα - Δίπλωσαν νταλίκες, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Στα λευκά η Πάρνηθα και τα Βίλια

Μεγάλα προβλήματα σημειώνονται από το πρωί στα εθνικά οδικά δίκτυα από την επέλαση του χιονιά. Στο Μαρτίνο δίπλωσαν νταλίκες, ενώ δεκάδες οδηγοί, χωρίς αλυσίδες, εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους πολλές ώρες. Τα Βίλια θάφτηκαν κάτω από το χιόνι, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητκές αλυσίδες.

Από το χιόνι που έχει στρωθεί σε όλο το δρόμο δίπλωσε η νταλίκα. Από τύχη δεν είχαμε θύματα.

Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Απροετοίμαστοι γι αυτό που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν, οι οδηγοί κινούνται σημειωτόν, χωρίς αλυσίδες. Ένα αυτοκίνητο αρχίζει να...πατινάρει πλάγια στο παγωμένο οδόστρωμα.

Οι οδηγοί των φορτηγών αν και βλέπουν ότι η χιονόπτωση είναι πυκνή και το χιόνι καλύπτει την εθνική οδό , παρ όλα αυτά όμως όπως μπορείτε να δείτε δεν χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες και προσπαθούν να κινηθούν πάνω στο δρόμο , που έχει ανοίξει το εκχιονιστικό μηχάνημα   

Από τη μία πλευρά από τη Λαμία με κατεύθυνση προς την Αθήνα ο δρόμος έχει κλείσει εντελώς. Από την άλλη πλευρά από την Αθήνα με κατεύθυνση προς τη Λαμία  η ουρές  των αυτοκινήτων γίνονται όλο και μεγαλύτερες . Κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε πόση ώρα θα απεγκλωβιστούν όλα αυτά τα οχήματα.

Λίγο έξω από τη Λαμία, στις στροφές προς Μπράλο,  δίπλωσαν δυο ακόμη νταλίκες , με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διαξάγεται  με μεγάλη δυσκολία. Δύο λεοφωρεία του ΚΤΕΛ Πατρών  γεμάτα κόσμο δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την πορεία τους, προς Θεσσαλονίκη .  Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν... κακήν κακώς σε ένα καφενείο, όπου περίμεναν ατελείωτες ώρες...

«Μας έχουνε γυρίσει 1.5 χλμ πίσω από την Εθνική και μας βάλανε στη Φωκίδα στην άκρη του πουθενά, δύο λεωφορεία, είναι μέσα άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, χειρουργημένοι, καρκινοπαθείς. Είμαστε σε ένα καφενείο, παγωμένο, δεν υπάρχει θέρμανση , τίποτα και μας έχουν παρατήσει στο έλεος του πουθενά», λέει στο Star η Πολυτίμη Καρδάρη, επιβάτης Κτελ Πατρών.

Όσο πέφτει το σκοτάδι, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Άλλοι προσπαθούν να βάλουν αλυσίδες κι άλλοι πασχίζουν να ξεκολλήσουν από τον πάγο.  

Αλπικό σκηνικό στα Βίλια

Στην πλατεία του χωριού Βίλια, το τοπίο είναι κατάλευκο. Οι κάτοικοι του χωριού έντρομοι ξύπνησαν το πρωί και αντίκρισαν αυτή την εικόνα. Το χιόνι αγγίζει το μισό μέτρο.

Τα αυτοκίνητα θάφτηκαν μέσα στο χιόνι. Κάτοικοι με φτυάρια προσπαθούν να το απομακρύνουν για να μπορέσουν να τα μετακινήσουν.

Πέντε άνθρωποι προσπαθούν να ξεκολλήσουν το τεράστιο φορτηγό που βλέπετε από τα χιόνια. Κόλλησε και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση εδώ στα Βίλια.

Οι κάτοικοι περπατούν με δυσκολία. Κάποιοι χρειάζονται τη βοήθεια ομπρέλας ή μαγκούρας για να καταφέρουν να διασχίσουν τον δρόμο. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τη νύχτα οι δρόμοι μετατρέπονται σε παγοδρόμιο.

Οι μεγαλύτεροι ταλαιπωρούνται εδώ στα Βίλια, οι μικρότεροι όμως βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από το σπίτι να κάνουν χιονάνθρωπο, να παίξουν χιονοπόλεμο αλλά να βγάλουν και φωτογραφίες.

Στα λευκά η Πάρνηθα

Ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Αττική είναι η Πάρνηθα. Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν εδώ για να παίξουν με το χιόνι.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top