Ιάπωνας επιχειρηματίας θέλει να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη στην Κω

Λατρεύει την Ελλάδα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας

Επιχειρηματίας από την Ιαπωνία επιθυμεί να σώσει τον πλάτανο του Ιπποκράτη στην Κω, που παρουσιάζει προβλήματα «γήρανσης». Ο 81χρονος Οκάνα Τετσούγια έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι φανατικός φίλος της Ελλάδας και παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας, στο εμπόριο ελαιόλαδου.

Ο Ιάπωνας πήγε σήμερα, Τρίτη, στην Κω, όπου συνεργάστηκε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Νίκο Θεοδωρίδη.

Ο επιχειρηματίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη διάσωση του πλάτανου πριν από δύο χρόνια, ενώ με πρωτοβουλία του έφτασε στο νησί ομάδα ειδικών επιστημόνων, που κατήρτισε και σχετική μελέτη επί του θέματος.

Μόλις η μελέτη εγκριθεί, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Ιπποκράτειον» στην Ιαπωνία θα προχωρήσει σε καμπάνια για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη βρίσκεται στην πόλη της Κω και, σύμφωνα με τον μύθο, εκεί ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του. Επίσης θεωρείται ότι ο απόστολος Παύλος δίδαξε κάτω από το δέντρο. 

Το δέντρο αποτελεί από το 1985 (ΦΕΚ 589/Β/1985) διατηρητέο μνημείο της φύσης.