Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η «μαφία» της Κρήτης, ο νυχτόβιος, ο μεσίτης και η ομάδα κρούσης

Δείτε το βίντεο

Ηχηρά ονόματα του υποκόσμου με εμπειρία στις απαγωγές αναζητούν οι αστυνομικοί μετά την αποκάλυψη ότι η σπείρα που άρπαξε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε απίστευτη οργάνωση και συνωμοτικούς κανόνες που μόνο έμπειροι κακοποιοί γνωρίζουν.

Αυτές οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο είναι από το λευκό κελί όπου κρατούνταν  αλυσοδεμένος τις τελευταίες εβδομάδες ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Στο πάτωμα υπάρχει ένα στρώμα και δίπλα μια χημική τουαλέτα. Η αλυσίδα ενός μέτρου με την οποία ήταν δεμένος ο επιχειρηματίας έφτανε οριακά μέχρις εκεί. Μέσα στη μικρή σοφίτα υπήρχαν ακόμα ένας παλιός αργαλειός, ένα τραπεζάκι και δύο  μικρά παράθυρα ερμητικά κλεισμένα απ’ έξω με κόντρα πλακέ.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν πολλές μέρες πριν, το σημείο όπου βρίσκονταν φυλακισμένος ο επιχειρηματίας, αλλά αποφάσισαν να επέμβουν μόλις ταυτοποίησαν το πρόσωπο που τον φρουρούσε και ο ήταν ο Ελληνοσκοπιανός.

Το ερώτημα ωστόσο είναι εάν οι 8 κατηγορούμενοι είχαν πράγματι την δυνατότητα να καταστρώσουν ένα τόσο καλοστημένο σχέδιο απαγωγής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας μεσίτης, η ανήλικη κόρη του και ένας ακτιβιστής οι οποίοι φέρονται να έχουν την ευθύνη της επικοινωνίας.

Στην ομάδα φρούρησης του φυλακισμένου επιχειρηματία εμφανίζονται να είναι ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ο Ελληνοσκοπιανός φύλακας.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχει και η ομάδα κρούσης που φέρονται να την αποτελούν ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και δύο άτομα από τα Σφακιά. 

Οι αστυνομικοί αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχει συγγενική σχέση κατηγορούμενου με πολιτικό πρόσωπο, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και άτομα που αντιδρούν δυναμικά κατά των πλειστηριασμών στην Κρήτη.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί παλαιότερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, ληστεία, βιασμό και σωματεμπορία. Τώρα οι κατηγορίες σε βάρος τους για την απαγωγή του επιχειρηματία είναι βαριές. Οι περισσότεροι πάντως δηλώνουν αθώοι.

Όλους αυτούς τους μήνες η οικογένεια του επιχειρηματία έλαβε 31 μηνύματα από κινητό τηλέφωνο. Ήταν οι απαιτήσεις των απαγωγέων για τα λύτρα. Η οικογένεια έλαβε και πέντε επιστολές και τρία βίντεο ως απόδειξη ζωής του επιχειρηματία. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στο παρακάτω link:

 

http://www.star.gr/tv/el/Pages/News.aspx?artId=9&artTitle=kentriko_deltio_eidiseon

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top