Τα όργανα σίγησαν! Σοκ με τον καθηγητή του Ωδείου που ασελγούσε σε κοριτσάκια - Τι ανακοίνωσε η Κρατική Ορχήστρα

"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη"

Σοκ με τον παιδόφιλο καθηγητή στην Κρατική Ορχήστρα

Σαν βόμβα έπεσε στον κόσμο της κλασικής μουσικής η είδηση ότι ο καταξιωμένος μουσικός και καθηγητής Παναγιώτης Δράκος, κατηγορείται ότι ασελγούσε σε τρεις ανήλικες μαθήτριες του (δυο 9χρονες και μια 11χρονη), μέσα σε Ωδείο της Βορειοανατολικής Αττικής,  δίχως οι ιδιοκτήτες του Ωδείου να γνωρίζουν το παραμικρό.

Η φρίκη για τις ανήλικες μαθήτριες ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου. Ο 60χρονος, είχε τοποθετήσει μια φωτογραφική μηχανή (όχι σε κρυφό σημείο), έστηνε τα κοριτσάκια και τα φωτογράφιζε δίχως εκείνα να το καταλαβαίνουν.

Όπως μεταδώσαμε την Τρίτη, ο κατηγορούμενος είναι ένας από τους πιο γνωστούς φλαουτίστες, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Δείτε επίσης:  Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τον 60χρονο καθηγητή σε Ωδείο της Αττικής που ασελγούσε σε τρεις μαθήτριες 9 και 11 ετών

Δείτε επίσης: Ο καθηγητής-Δράκος που αποπλανούσε ανήλικες σε Ωδείο της Αττικής είναι καταξιωμένος μουσικός (video)

Δείτε επίσης:Αυτός είναι ο 60χρονος καθηγητής σε Ωδείο της Αττικής που ασελγούσε σε τρεις μαθήτριες 9 και 11 ετών

Το νέο προκάλεσε σοκ στα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. 

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών δηλώνει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και σημειώνει πως έχει δρομολογήσει όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων της Κ.Ο.Α. πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. τη σύλληψη και τις κατηγορίες για τις απεχθέστατες πράξεις που βαραίνουν το φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο, και έκτοτε, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις όπως κι η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, έχοντας βεβαίως απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τη δική μας πλευρά εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είναι δε προφανές ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη όλες τις προβλεπόμενες πειθαρχικές-διοικητικές διαδικασίες. Τέλος, ως η μεγαλύτερη ελληνική ορχήστρα και βασικός φορέας καλλιτεχνικής παιδείας, απευθύνουμε έκκληση να μην αμαυρώνεται συλλήβδην η μουσική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας.

Τέλος, ως η μεγαλύτερη ελληνική ορχήστρα και βασικός φορέας καλλιτεχνικής παιδείας, απευθύνουμε έκκληση να μην αμαυρώνεται συλλήβδην η μουσική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας».

ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ

Ένα από τα κοριτσάκια δεν άντεξε άλλο και αποκάλυψε την φρίκη που ζούσε στους γονείς του. Η καταγγελία, έγινε στα τέλη Ιουλίου, ενώ οι γονείς καθυστέρησαν να την κάνουν καθώς δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν όλο αυτό που είχε συμβεί.

Το δεύτερο κοριτσάκι δεν είπε τίποτα σε κανέναν, απλά ξαφνικά σταμάτησε να πηγαίνει στο Ωδείο, δίχως να εξηγήσει τον λόγο.

Το τρίτο παιδί είναι σε διακοπές και δεν έχει εξεταστεί ακόμα.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο 60ΧΡΟΝΟΣ

Ο παιδόφιλος καθηγητής, παραδέχτηκε ότι έβγαζε τα παιδιά γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες, ενώ τα θώπευε και στα επίμαχα σημεία.

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι «κύλησε» σε όλο αυτό, ενώ όπως έγινε γνωστό δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, ο ίδιος υποστήριξε πως τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ παράλληλα στους 2 φορητούς υπολογιστές του σπιτιού του, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν κρυπτογραφημένα αρχεία.

Να σημειώσουμε, ότι ο 60χρονος κατηγορείται επίσης για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top