Ο καθηγητής-Δράκος που αποπλανούσε ανήλικες σε Ωδείο της Αττικής είναι καταξιωμένος μουσικός (video)

Είχε διατελέσει κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Καταξιωμένος μουσικός ο Δράκος σε Ωδείο της Αττικής

Καταξιωμένος μουσικός ήταν ο καθηγητής Παναγιώτης Δράκος, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε τρεις ανήλικες μαθήτριες του (δυο 9χρονες και μια 11χρονη), μέσα σε Ωδείο της Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως πρόκειται για έναν απο τους πιο γνωστούς φλαουτίστες, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο.

Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 ήταν κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας.

Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία.

Δίδασκε τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και υπήρξε καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top