Βράζει ξανά η Αμυγδαλέζα! Απέδρασαν 10 μετανάστες - Τι φοβούνται οι περίοικοι

Οι προσφυγικές φαίνεται ότι αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται

Δέκα μετανάστες απέδρασαν τα ξημερώματα από την Αμυγδαλέζα. Το κέντρο κράτησης βράζει, καθώς οι μετανάστες μένουν εκεί για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Οι αλγερινοί και τυνήσιοι μετανάστες κρατούνταν σε έναν ειδικό χώρο για όσους κάνουν αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης από την Ελλάδα. Ωστόσο, φαίνεται πως ο πραγματικός στόχος τους ήταν να δραπετεύσουν  από τα συρματοπλέγματα της Αμυγδαλέζας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους πέντε από τους 10 μετανάστες που απέδρασαν, όμως οι υπόλοιποι παραμένουν ελεύθεροι.

Γύρω από το κέντρο κράτησης υπάρχουν αρκετές κατοικίες. Οι περίοικοι φοβούνται το ενδεχόμενο να ενταθούν οι αποδράσεις.  Ήδη, υπάρχουν κρούσματα εγκληματικών ενεργειών.

Η Αμυγδαλέζα θυμίζει καζάνι που βράζει, καθώς εξακολουθεί να έχει το ρόλο κέντρου κράτησης. Μέσα βρίσκονται περίπου 300 μετανάστες, οι οποίοι προορίζονται για επαναπροώθηση, καθώς δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, οι διαδικασίες κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και έτσι κάποιοι βρίσκονται εκεί ακόμα και για 2 χρόνια.

Αρκετοί συγγενείς κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στην Αμυγδαλέζα, υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες είναι άσχημες και γι’ αυτό θέλουν να αποδράσουν.

Την ίδια ώρα, οι προσφυγικές φαίνεται ότι αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται. Ήδη σήμερα 215 μετανάστες και πρόσφυγες κατέφθασαν στο νησί της Λέσβου.