Μαφιόζικα κυκλώματα και συμμορίες «παραθερίζουν» στη Μύκονο

Σε συναγερμό οι αρχές

Μια εβδομάδα έχει περάσει από το βράδυ που άγνωστοι ξυλοκόπησαν έξω από το σπίτι του στην Μύκονο έναν 45χρονο ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης γνωστού μπαρ, στο νησί των ανέμων. Ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς καθώς νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και κανείς δεν γνωρίζει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης. Ένα περιστατικό που ανησυχεί τις αρχές του νησιού που φοβούνται να μην ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου».

Στο κοσμοπολίτικο νησί που συγκεντρώνονται… πολλά και βαριά πορτοφόλια, φαίνεται ότι τα τελευταία καλοκαίρια έχουν βρει… ασφαλές καταφύγιο και πολλές σπείρες κακοποιών που βάζουν στο στόχαστρό τους, κυρίως τους τουρίστες. Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα πολυσύχναστα σοκάκια, έστω και μέσω διαδικτύου, προσπαθούν να ενημερώσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι επιχειρηματίες του νησιού, θέλουν δεν θέλουν, προστατεύονται. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να δεχτούν την επίσκεψη πελατών που δημιουργούν φασαρίες ή που δεν πληρώνουν τον λογαριασμό τους. Η προστασία τους μπορεί να ξεκινά από 150 ευρώ την ημέρα και να φτάνει τις 4.500 ευρώ το μήνα.

Επίσης, οι συχνοί καβγάδες μέσα σε νυχτερινά κέντρα ανάγκασαν τους επιχειρηματίες να προσλάβουν εταιρίες σεκιούριτι. Οι καλογυμνασμένοι νεαροί εκτός από την ομαλή λειτουργία του μαγαζιού, είναι πρόθυμοι να συνοδεύσουν όλη την ημέρα κάποιον πελάτη που επιθυμεί να περπατά… υπό την σκιά τους.