Κι άλλη φωτιά: Αυτή τη φορά στα Κύθηρα- Έφτασε κοντά σε σπίτια! Βίντεο

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο θα ενισχυθούν-Πρώτη ανάρητηση: 04-08-2017 13:35

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από το πρωί στα Κύθηρα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν  οικισμοί.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο  δίπλα στο νοσοκομείο Κηθύρων, πιθανότατα από τσιγάρο και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από τα χωριά Αρωνιάδικα, Περλεγιάννικα Πιτσινάδες και Αραιούς.

Η δύσβατη περιοχή   δεν ευνοεί τα επίγεια μέσα και  όταν ενημερώθηκε ο  αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έδωσε εντολή  για εναέρια μέσα. Συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα 3 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα.

 

 

 

πηγή βίντεο: timelink.gr

 

Την  ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη  φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανη Ηλείας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 24  πυροσβέστες με 12 οχήματα & 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά την  φωτιά στην  Ήλιδα.

Στην Λέσβο  στην περιοχή Γέρας, η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελαιόδεντρα έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν μικρές εστίες αναζωπύρωσης.

Την ίδια στιγμή, για εμπρησμό μιλούν  για την μεγάλη φωτιά που κατέκαψε χθες την περιοχή του Λαγονησίου.

Συνολικά 40  δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ αυξημένος κίνδυνος υπάρχει και για αύριο  σύμφωνα με την Πολιτική προστασία.