Πιο φρέσκο δε γίνεται: Το πρώτο garden-to-table ξενοδοχείο στην Μύκονο είναι γεγονός!

Η άλλη πλευρά του Κυκλαδίτικου νησιού

Πιο φρέσκο δε γίνεται: Το πρώτο garden-to-table ξενοδοχείο στην Μύκονο είναι γεγονός!

Δύσκολα θα βρει κανείς «ατόφια» γεύση Ελλάδας στο πιάτο του - κατά συνέπεια και στον ουρανίσκο του. Αυτό, άλλωστε, δεν είναι – σχεδόν πάντα, σχεδόν για όλους μας – το ζητούμενο;

Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στην Ελλάδα και… στη μέση μπαίνει και ο παράγοντας «τουρισμός»!

Γιατί η χώρα μας το έχει αυτό το προσόν – γιατί περί προσόντος πρόκειται – να μαγεύει με τα αρώματα, τα χρώματα και τις γεύσεις της, που μένουν ανεξίτηλες σε μυαλό και ψυχή!

Κάπως έτσι, σκέφτηκαν και σε ένα ξενοδοχείο της Μυκόνου, το Ostraco suites και άνοιξαν ένα νέο δρόμο όχι μόνο στην ποιότητά των ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και στην γεύση (κυριολεκτικά) με την οποία θα φύγει από εκεί, κάθε τουρίστας που θέλει να ζήσει μερικές μέρες στο νησί των Κυκλάδων. 

Αν και πρόκειται για ένα 4στερο οίκημα μόλις μερικά μέτρα από τη χώρα και θα περίμενε κάποιος να απολαύσει ένα αντίστοιχων αστεριών πρωινό/ μεσημεριανό/ βραδινό ή ακόμα και snack, κάτι που να πληροί όλες τις γαστρονομικές απαιτήσεις, τελικά η ιδέα που είχαν οι ιθύνοντές του, μπορεί να χαρίζει στην κουζίνα του… περισσότερα αστέρια!

Με ένα μικρό χώρο διαθέσιμο σε σημείο μη προσβάσιμο από τους πελάτες, δημιούργησαν ένα μικρό κήπο! Ναι καλά διαβάσατε! Κι από εκεί «τσιμπάνε» όλα τα υλικά που στη συνέχεια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν στην κουζίνα τους.

«Με σεβασμό στο περιβάλλον και μιας και στόχος μας είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών/επισκεπτών μας, οι ιδιοκτήτες προτείνανε την δημιουργία ενός μικρού κήπου, ο οποίος θα μας προμηθεύει τα απαραίτητα για τις γευστικές μας περιπλανήσεις», δήλωσε στο star.gr η Κατερίνα Ανδρόνικου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν από 30 χρόνια!

«Καλλιεργούμε μια ποικιλία μυρωδικών όπως δυόσμο, βασιλικό και θυμάρι καθώς και ντομάτα, πιπεριές, κολοκύθια και αγγούρια, τα οποία χρησιμοποιούνται στο σύνολό τους στην παρασκευή πιάτων, αλλά και στο μπαρ μας και συγκεκριμένα σε κοκτέιλ», πρόσθεσαν.

Να που τελικά, αν και η Μύκονος θεωρείται από πολλούς «ξερονήσι», έχει έδαφος εύφορο και αξιοποιήσιμο – χαρακτηριστικά που συνοδεύουν και το «μυαλό» που σκέφτηκε όχι μόνο να μπορεί να ελέγχει και να εγγυηθεί από πρώτο χέρι την ποιότητα των υλικών που προσφέρει, αλλά και να μειώσει τα πάγια έξοδά του μέσα από τον μικρό αυτό κήπο του.

«Όσο εύκολη ήταν η σύλληψη της ιδέας άλλο τόσο εύκολη ήταν και η υλοποίησή της αφού υπήρχε ήδη εκμεταλλεύσιμο έδαφος». 

Όσο αφορά τους πελάτες; «Οι πελάτες μας δεν υπάρχει πρόσβαση, παρ’ όλα αυτά ενημερώνονται κατά την άφιξή τους και όταν επισκέπτονται το εστιατόριο και το μπαρ του ξενοδοχείου», μας εξήγησε. Μάλιστα, η ανταπόκρισή τους «δεν είναι κάτι άλλο παρά θετική, ιδιαιτέρως από πελάτες εκτός Ελλάδος». 

Τώρα που το πείραμα «πέτυχε», γιατί να μην το προχωρήσουν λίγο ακόμα, μεγαλώνοντας τη λίστα με τα δικά τους υλικά; «Αποφασίσαμε να αρχίσουμε σχετικά «δειλά» με τα προϊόντα, θελήσαμε να είναι λίγα και καλά. Ωστόσο, σκοπεύουμε να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων. Με μεράκι και καλή διάθεση, όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου, ο καθένας με τον τρόπο του, έχει συμβάλλει στη φροντίδα του μικρού μας κήπου».

Και κάπως έτσι, η φράση «από την παραγωγή στην κατανάλωση» παίρνει άλλη… πιο ελληνική και πιο γευστική αξία!

Άλλωστε, ο σεβασμός τους σε ό,τι παράγεται και υπάρχει μέσα στο ξενοδοχείο φαίνεται και από το ότι υπάρχουν δυο εκκλησάκια ηλικίας 300 ετών που τα έχουν διατηρήσει αναλλοίωτα, ενώ η αγάπη τους για την δημιουργία αποτυπώνεται και στους πίνακες και τα γλυπτά της Χρύσας Ανδρόνικου, που διακοσμούν το χώρο. 

Το ταλέντα της μιας εκ των δύο κορών της Κατερίνας εκφράζεται μέσω της τέχνης τις δύο τελευταίες δεκαετίες, πηγή έμπνευσης είναι η φύση και κυρίως το θαλασσινό Μυκονιάτικο τοπίο. Στο σύνολό τους, τα έργα αυτά αποτελούν ακόμα ένα «μαργαριτάρι» μέσα στο… Όστρακο!

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top