Το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

Παρακολουθήστε ταινίες στην καρδιά της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη

Το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου είναι στην Ελλάδα

Η απρόσκοπτη θέα προς τον Παρθενώνα, η σπιτική βυσσινάδα και οι λιχουδιές του κυλικείου του σινεμά «Σινε Θησείο» έπεισαν τους συντάκτες  του CNN, οι οποίοι το ανακήρυξαν το καλύτερο  θερινό σινεμά του κόσμου.

Στην  Ελλάδα, όπου έχουμε την ευλογία  το καλοκαίρι να διαρκεί περισσότερο από τέσσερις μήνες, τα θερινά σινεμά έχουν την τιμητική τους και είναι αναπόσπαστο μέρος των καλοκαιρινών βραδιών μας.

Το σινεμά Θησείον στην οδό Αποστόλου Παύλου, θεωρείται η παλαιότερη εν λειτουργία αυτόνομη θερινή αίθουσα στη χώρα μας και αποτελεί σταθερό σταθμό των Αθηναίων τους ζεστούς μήνες. Φαίνεται όμως ότι έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και των τουριστών καθώς το αμερικανικό τηλεοπτικό και ειδησεογραφικό δίκτυο CNN τοποθέτησε το Θησείον πρώτο στη λίστα με τα δέκα καλύτερα σινεμά του κόσμου.

«Πολλές ανοιχτές αίθουσες υπάρχουν στην Αθήνα, καμιά τόσο μαγική όσο το Θησείον», αναφέρει το δημοσίευμα του CNNGo. Και έχουν απόλυτο δίκιο: από τη θέση σας, μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο βγαλμένο από κάποια ταινία του Woody Allen,  μπορείτε να δείτε όχι μόνο τις τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης.

«Ο κινηματογράφος λειτουργεί χωρίς σταματημό από το 1935. Εγώ το πήρα τώρα τελευταία από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ο κόσμος δεν έρχεται εδώ τόσο για την ταινία, αλλά για το περιβάλλον, για την ατμόσφαιρα, μιας και τα θερινά σινεμά είναι ελληνική πατέντα», λέει ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Μανιάκης.

Τελικά η Αθήνα είναι η πόλη που δε θα σε αφήσει ποτέ να βαρεθείς, κι όταν έρχεται  το καλοκαίρι, είναι ακόμα πιο γοητευτική. Σε αυτή τη μοναδική εποχή του χρόνου, ένα παγωτό στο χέρι και μια ταινία σε θερινό σινεμά ίσως αντικατοπτρίζουν την ευτυχία…

 

Συντάκτης: Σοφία Γαλάνη

email: s.galani@star.gr

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top