Απαγορεύεται η αυριανή συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Αν απαγορευτεί, θα υπακούσουμε-Πρώτη ανάρτηση: 28-06-2017 19:28

Την  απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης ή πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου αποφάσισε για την Πέμπτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το star.gr σας υπενθυμίζει ότι για αύριο ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων καθώς επίσης και η αντισυγκέντρωση των αναρχικών στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς:

-Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου),
-αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής),
-αριστερά Χαλκοκονδύλη,
-δεξιά Κάνιγγος,
-αριστερά Βερανζέρου,
-δεξιά Ακαδημίας,
-αριστερά Κανάρη,
-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής),
-συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ,
-αριστερά Μαρασλή,
-δεξιά Σουηδίας,
-αριστερά Αναπήρων Πολέμου,
-δεξιά Μ. Μερκούρη,
-αριστερά Κόνιαρη,
-αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανέφερε ότι αν η συγκέντρωση απαγορευτεί, τότε δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Εμείς προχωράμε κανονικά την προετοιμασία μας για την συγκέντρωση που έχουμε προγραμαμτίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση πάντως, που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης, εμείς θα υπακούσουμε, αφού έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση είναι «στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου».

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα η Νέα Δημοκρατία στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Τόσκας έπρεπε να παραιτηθεί, ενώ κάνει λόγο για επιβεβαίωση «με τον πλέον επίσημο τρόπο» ότι τα Εξάρχεια «αποτελούν άβατο».